Κορωνοιός: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στην Γερμανία

Τα 10.000 κρούσματα ξεπέρασε η Γερμανία μέσα σε 24 ώρες. Συνολικά έχει καταγράψει 392.049 μολύνσεις και 9.905 θανάτους εξαιτίας του Covid-19.


Η κυβέρνηση της Γερμανίας κάνει προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού πριν από το τέλος της χρονιάς, γράφει στο σημερινό της φύλλο η ταμπλόιντ Bild.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει 60 ειδικά κέντρα με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια θα αποθηκεύονται στις πρέπουσες θερμοκρασίες. Επίσης, ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων να ενημερώσουν που θα εγκατασταθούν ως τη 10η Νοεμβριου.

60 Κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν — διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κορωνοϊό προχθές Τετάρτη — επισήμανε ότι η γερμανική εταιρεία BioNTech πλησιάζει στο να εξασφαλίσει έγκριση ενός εμβολίου από τους εποπτικούς φορείς, κατά το δημοσίευμα της Bild, η οποία επικαλείται πρόσωπα που συμμετείχαν.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, επισήμανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην τηλεδιάσκεψη ότι η γερμανική εταιρία BioNTech πλησιάζει στο να εξασφαλίσει έγκριση ενός εμβολίου από του εποπτικούς φορείς.

Η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο εναντίον του SARS-CoV-2 σε συνεργασία με την Pfizer Inc.

Ερωτηθείς πότε αναμένει ότι θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, ο Σπαν απάντησε «αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν από το τέλος του έτους», ανέφεραν συμμετέχοντες, κατά την εφημερίδα.

Τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί χρηματοδότηση 745 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες βιοτεχνολογίας BioNTech και CureVac για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίων εναντίον του κορονοϊού και να αυξηθεί η δυνατότητα της χώρας να παράγει εμβόλια.

Τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει χρηματοδότηση 745 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρίες βιοτεχνολογίας BioNTech και CureVac για να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου εναντίον του κορωνοιού, καθώς και να αυξήσει την δυνατότητα της χώρας να παράγει εμβόλια.

Την Τρίτη, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την συνδυασμένη έναρξη στην Ιαπωνία των φάσεων 1 και 2 των κλινικών δοκιμών του υποψηφίου εμβολίου τους εναντίον του κορονοϊού, που βασίζεται στο λεγόμενο αγγελιοφόρο ριβοζονουκλεϊκό οξύ (mRNA).

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι γνωστά ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements