Κορονοϊός: Παραμένει κόκκινη η Ελλάδα στους χάρτες του ECDC

Σε εβδομαδιαία βάση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) δημοσιεύει τα δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ευρώπη. Οι σχετικοί χάρτες αποτυπώνουν τη συνολική επιδημιολογική εικόνα αλλά και τον αριθμό κρουσμάτων, των τεστ και τη θετικότητα για κάθε χώρα.

Αντίστοιχα υπάρχουν και τα συγκεκριμένα χρώματα που δείχνουν το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Κι αν η Ελλάδα πριν από λίγο καιρό ήταν στην ευχάριστη θέση να είναι μια από τις ελάχιστες χώρες που ήταν «πράσινες» στον χάρτη του ECDC εδώ και δυο εβδομάδες αυτό δεν ισχύει.

Στα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη (18.03), η χώρα είναι κόκκινη και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη κι αυτό αποτυπώθηκε πλήρως κι από το ECDC.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως, στον συνδυαστικό χάρτη όλων των δεδομένων των τελευταίων 14 ημερών, δεν υπάρχουν παρά μόλις δυο χώρες που είναι πράσινες στον χάρτη καθώς όλες οι άλλες είναι πορτοκαλί, κόκκινες και κάποιες έχουν ακόμα και βαθύ κόκκινο χρώμα.

Ο συνδυαστικός χάρτης για τον κορονοϊό στην ΕυρώπηECDC

 

Στον χάρτη των κρουσμάτων η Ελλάδα είναι στην κατηγορία των χωρών που καταγράφουν 150 ως 499 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο χάρτης κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερώνECDC

Στον χάρτη των τεστ που διεξάγονται ανά 100.000 πολίτες, η Ελλάδα καταγράφει τις τελευταίες 14 ημέρες 2.500 με 4.999 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο χάρτης των τεστ για τις τελευταίες 14 ημέρες.ECDC

Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που παρουσιάζει ο χάρτης θετικότητας, καθώς η Ελλάδα είναι κίτρινη. Αυτό σημαίνει πως στις τελευταίες 14 ημέρες έχει καταγράψει θετικότητα μεγαλύτερη του 4%, ποσοστό που είναι και το όριο συναγερμού…

Advertisements
Ο χάρτης θετικότητας των τελευταίων 14 ημερώνECDC
Advertisements