Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σήμερα στο Σύνταγμα

Συνεχίζει ο ΕΟΔΥ να σαρώνει διάφορες περιοχές της Αθήνας προκειμένου να εντοπίσει νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρεθεί σήμερα ο ΕΟΔΥ και οι κινητές του Μονάδες, προκειμένου να πραγματοποιήσουn τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πολίτες της Αθήνας.

Οι κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ μετά από διάφορες γειτονιές της Αθήνας, θα βρίσκονται σήμερα στο Μετρό του Συντάγματος προκειμένου να κάνουν rapid τεστ στους Αθηναίους που εμπίπτουν βέβαια στα κριτήρια που έχουν ορισθεί. Παρουσιάζουν δηλαδή ύποπτα συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα.

Ήδη έχει προετοιμασθεί ο χώρος για τη λήψη δειγμάτων από όπου και η ΦΩΤΟ παρακάτω

Οι έλεγχοι
Και φυσικά δεν είναι τυχαία η παρουσία του ΕΟΔΥ στο Σύνταγμα. Είναι μία από τις περιοχές μαζί με το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι καθώς και άλλες γειτονιές στην καρδιά της πρωτεύουσας, που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Και το ζήτημα είναι ότι από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, τα θετικά κρούσματα ήταν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

Οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην Αθήνα θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες οπότε και οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω και της πτώσης της θερμοκρασίας.

Πηγή: healthreport.gr

Advertisements