Κηφισιά: Ρομά βασάνισαν με πένσα ηλικιωμένη – «Χτύπα τη γριά, αντέχει αυτή»

Τέλος σε συμμορία Ρομά που «χτυπούσε» σπίτια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Βασάνισαν με πένσα τουλάχιστον μια ηλικιωμένη

Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς συνελήφθησαν οχτώ μέλη εγκληματικής ομάδας που πραγματοποίησε τουλάχιστον 43 κλοπές σε σπίτια.

Η αγριότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τα θύματα τους τα μέλη μία συμμορίας Ρομά, που χαρακτηρίζονται από τις Αρχές ως «επαγγελματίες» στις κλοπές και τις διαρρήξεις, προκαλεί αποτροπιασμό.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας έλαβε τέλος μετά από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς που οδήγησε σε 8 συλλήψεις, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένα μέλος και είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί και αυτός με χειροπέδες.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε μετά από μπαράζ κλοπών (τουλάχιστον 43) και ληστειών (τουλάχιστον 4) από σπίτια στη Βορειοανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην Κηφισιά.

Οι αρχές συγκέντρωσαν πληροφορίες για μία συμμορία Ρομά που «χτυπά» όλο και πιο συχνά, ωστόσο, η ταυτοποίηση των μελών μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εγκληματικής ομάδας ότι παραβίαζαν με ιδιαίτερη ευκολία πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ενώ όποτε έρχονταν αντιμέτωποι με ενοίκους –κυρίως ηλικιωμένους- έδειχναν απίστευτη αγριότητα.

Της έλιωσαν τα δάκτυλα με πένσα
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να πιέσουν με την πένσα τα δάχτυλα των χεριών μιας ηλικιωμένης γυναίκας προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει κρυμμένα τα χρήματα της.

«Χτύπα τη γριά… Αντέχει αυτή…», ακούστηκε σε μία άλλη περίπτωση να φωνάζει μέλος της σπείρας, μία φράση που η ηλικιωμένη γυναίκα δεν έχει ξεχάσει μέχρι σήμερα.

Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Κηφισιάς, κατέσχεσαν επίσης τρία «επιχειρησιακά» οχήματα (σ.σ. τα χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί στην εγκληματική τους δράση), κλεμμένα κοσμήματα, ρολόγια κ.ά. τιμαλφή, καθώς επίσης λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα.

Τα δύο φερόμενα ως αρχηγικά μέλη είναι αδέρφια, ενώ είχαν βάλει στο… κόλπο κι άλλους συγγενείς.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι βέβαιοι ότι η εγκληματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 «χτυπήματα» σε σπίτια.

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisements