Κακοκαιρία Μήδεια: Έκτακτη σύσκεψη για τα χιόνια στην Αττική

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία – Πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αθήνα – Όλα τα τελευταία νέα για την κακοκαιρία «Μήδεια»

Νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στις 15:00, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια

Ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος του meteo.gr ανέφερε πως σε λίγες ώρες θα δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας.

«Από απόψε, θα ξεκινήσουν τα χιόνια και στην Αττική. Αυτό θα συνεχιστεί και την Δευτέρα και Τρίτη και δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και στα νότια. Παρόλα αυτά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια προάστια που θα το στρώσει κιόλας», ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα χιονίζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός.

Advertisements