Ήπια κάθοδος χρηματιστηρίων κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Με ήπιες απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν τη Δευτέρα, εν μέσω ενός γενικευμένου sell-off, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από τις HSBC και Santander.

Η βρετανική τράπεζα ανέφερε κέρδη προ φόρων για το γ΄ τρίμηνο του 2020 ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, ενώ η ισπανική τράπεζα από την πλευρά της δημοσίευσε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Ήδη ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι από εκείνους που σημειώνουν κέρδη και παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα με άνοδο σχεδόν 1%.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού με γεωμετρική πρόοδο, έχει επαναφέρει μνήμες Μαρτίου στους επενδυτές, φοβούμενοι ότι η παγκόσμια οικονομία κινείται προς μία ύφεση διπλής πτώσης.

Η Wall Street χθες σημείωσε αισθητές απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί 2,3% , τον S&P 500 να χάνει 1,9% και τον 1,6%.

Αντίστοιχα απώλειες καταγράφηκαν και στην Ευρώπη, με το DAX να σημειώνει πτώση 3,7%, τον CAC 1,9% τον FTSE 100 1,2%.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πυροδοτήσει προσδοκίες για δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Πέμπτη, αν και η άποψη είναι ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει νέα μέτρα κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,30%, ενώ με παρόμοιο ποσοστό υποχωρούν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Μιλάνο

Πηγή: investing.com

Advertisements