Ινδία: Απίστευτη δικαστική ποινή σε άνδρα για απόπειρα βιασμού

Η ποινή που επεβλήθη στον άνδρα για απόπειρα βιασμού, είναι να πλένει όλα τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού για 6 μήνες


Ένας Ινδός άνδρας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αφέθηκε ελεύθερος. Παρόλα αυτά αφέθηκε με εγγύηση υπό τον όρο ότι θα πλύνει και θα σιδερώσει, με δικά του έξοδο, τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Ο Λαλάν Κουμάρ, 20 ετών, πλύστης το επάγγελμα, θα πρέπει να αγοράσει τα απορρυπαντικά και όλα τα απαραίτητα υλικά. Ο νεαρός θα πρέπει να φροντίσει για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών της Ματζόρ. Η δικαστική απόφαση έγινε σήμερα γνωστή. Το Ματζόρ είναι το χωριό του άνδρα, που βρίσκεται στο κρατίδιο Μπίχαρ (βορειοανατολική Ινδία).

Ο Σαντός Κουμάρ Σινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας του τομέα Μαντουμπάνι, στο κρατίδιο Μπίχαρ, δήλωσε στο AFP πως ο Κουμάρ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο, κυρίως για απόπειρα βιασμού. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη του 20χρονου άνδρα. «Όλες οι γυναίκες του χωριού είναι ευτυχισμένες με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Χατούν, εκ μέρους του συμβουλίου του χωριού.

Για θετική απόφαση μιλούν αρχές και κάτοικοι

«Είναι μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες. Θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους», πρόσθεσε η Νασίμα Χατούν. Η Ν. Χατούν είναι μία από τους αξιωματούχους του χωριού που θα επιτηρεί τον άνδρα ονόματι Λαλάν.

Οι κάτοικοι του χωριού εκτιμούν πως η απόφαση αυτή κατά αυτού του άνδρα, θα έχει θετικό αντίκτυπο. Σκοπός είναι να καταστεί η εγκληματικότητα κατά των γυναικών ένα θέμα δημόσιας συζήτησης και συζήτησης στην κοινότητά τους. «Είναι ένα σημαντικό στάδιο και ένα είδος διαφορετικής τιμωρίας που στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία», δήλωσε η Αντζούμ Περουίν, μια κάτοικος του Ματζόρ.

Στην Ινδία οι νόμοι έχουν γίνει πιο αυστηροί για τους βιαστές. Αιτία έγινε ένα τραγικό γεγονός, με τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας. Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της το 2012 στο Νέο Δελχί. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 28.000 βιασμοί αναφέρθηκαν στη χώρα το 2020. Η αστυνομία επικρίνεται από καιρό ότι δεν κάνει αρκετά προκειμένου να προβλέψει τα βίαια εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στα δικαστήρια.

Advertisements