Ιδιοκτήτης γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο: Με δική μας πρωτοβουλία έγιναν τεστ για κορωνοϊό

«Τα μέτρα και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ όσο και να τηρούνται δεν εκμηδενίζουν την πιθανότητα να μπει ο ιός μέσα σε μια κλειστή δομή», τονίζει ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου.
Μια εργαζόμενη μετέφερε τον ιο στο γηροκομείο Αγία Θάλπη στον Άγιο Στέφανο από όπου χθες εντοπίστηκαν τρία ηλικιωμένα άτομα θετικά στον κορωνοϊό.

«Κάναμε μόνοι μας τεστ για λόγους ασφαλειας και βρήκαμε το κρούσμα», δηλώνει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλειας και οι επικεφαλής ξαφνιάστηκαν όταν αντιλήφθηκαν πως ο κορωνοϊός έχει μπει μέσα στη μονάδα.

«Τα μέτρα και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ όσο και να τηρούνται δεν εκμηδενίζουν την πιθανότητα να μπει ο ιός μέσα σε μια κλειστή δομή. Η κυρία η οποία ήταν ασυμπτωματικη τηρούσε όλα τα πρωτοκολλα», είπε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της Δομης Δημητρης Καμπανάρος και συνέχισε:

«Δεν διασφαλίζεται κάτι. Για αυτό το λόγο όπου υπάρχουν κλειστές δομές υπάρχει σύσταση όταν υπάρχει διασπορά να γίνονται εβδομαδιαία τεστ στους εργαζόμενους των δομών. Αυτή τη στιγμή και ευρωπαϊκά και παγκόσμια συστήνουν να γίνονται τεστ κάθε εβδομάδα. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι πρέπει να γίνονται πιο συχνά τεστ που διενεργεί ο εοδυ. Εγώ αυτή τη στιγμή προμηθεύτηκα γρήγορα τεστ και θα κάνω και τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων η εργαζόμενη ήταν ασυμπτωματική και μετέφερε τον ιο μέσα στην δομή. Ωστοσο κανένας από τους ηλικιωμένους που εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό δεν έχει σοβαρά συμπτώματα τουλάχιστον έως τώρα.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων φιλοξενούνται περίπου 100 άτομα και οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 32.

Το χρονικο

Το πρώτο κρούσματα αφορούσε εργαζόμενη και είχε εντοπισθεί την περασμένη Πέμπτη, ενώ τα άλλα δύο, μια εργαζόμενη και μια 87χρονη φιλοξενούμενη της μονάδας, εντοπίσθηκαν σήμερα. Και οι τρεις είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς, ωστόσο, η ηλικιωμένη διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Στη συγκεκριμένη μονάδα προσωπικό και φιλοξενούμενοι υποβάλλονται σε απανωτά rapid test με πρόνοια της διοίκησης της μονάδας, όπως είπε στο protothema.gr ο κ.Στέλιος Προσαλίκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements