Η καταδικαστική απόφαση για Λαγό έφθασε στο Ευρωκοινοβούλιο

Η διαβίβαση της απόφασης και ο δρόμος προς την άρση της ασυλίας.

Διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τον Εισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα στο Ευρωκοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης καταδίκης σε 13 χρόνια κάθειρξης για τον Ιωάννη Λαγό, ο οποίος καταδικάστηκε ως μέλος του σκληρού πολιτικού πυρήνα της ΧΑ για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τη διαβίβαση του αποσπάσματος και των απαραίτητων εγγράφων θα κινηθούν τα προβλεπόμενα από το Ευρωκοινοβούλιο (ορισμός εισηγητή, επιτροπές και Ολομέλεια) για την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να εκτίσει την ποινή του.

Ωστόσο, πληροφορίες από την υπεράσπιση του κάνουν λόγο ότι ο Ιωάννης Λαγός προκειμένου να μπλοκάρει τις διαδικασίες άρσης της ευρωασυλίας του και με στόχο να επιτύχει να μην πάει φυλακή, αναμένεται άμεσα να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και να την διαβιβάσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές έχουν έτοιμα τα φυλακιστήρια για το σύνολο των καταδικασθέντων που βρίσκονται πλέον στα χέρια των διωκτικών αρχών, πλην του Χρήστου Παππά, και αναμένεται να τα διαβιβάσουν προκειμένου να κινηθούν εντός της ημέρας οι διαδικασίες για τον εγκλεισμό τους στις φυλακές που θα αποφασιστεί να πάνε.

Πηγή: kathimerini.gr

Advertisements