ΗΠΑ: Σχεδόν 500.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει επιθέσεις στις αναφορές ότι η πανδημία του κορωνοιού καλπάζει στις ΗΠΑ, το πρακτορείο Reuters δείχνει πως σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι προσβλήθηκαν με κορωνοιό την τελευταία εβδομάδα.

Τουλάχιστον 5.600 άτομα πέθαναν από τον ιό σε εθνικό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία να αυξάνονται κατά 13%, σύμφωνα με το Reuters.

Το Ιλινόι, τις τελευταίες εβδομάδες έχει μετατραπεί σε σημείο έξαρσης της πανδημίας, με πάνω από 31.000 κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, κατατάσσοντας το στην πολιτεία με τις περισσότερες μολύνσεις.

Από την Τετάρτη θα απαγορευτεί η παραμονή των πελατών σε εσωτερικούς χώρους σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ οι συναθροίσεις θα περιοριστούν στα 25 άτομα.

Άλλες πολιτείες ανέστειλαν τα σχέδια τους για άρση μέτρων και εκ νέου άνοιγμα καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο Κυβερνήτης του Αϊντάχομ, Μπράντ Λιτλ ανακοίνωσε χθες ότι θα απαγορευτούν οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 50 ατόμων.

Πέρα από τις Μεσοδυτικές πολιτείες, η πόλη του Ελ Πάσο του Τέξας αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων που κατακλύζουν τα τοπικά νοσοκομεία, με αξιωματούχους να δημιουργούν μια εναλλακτική μονάδα φροντίδας για να βοηθήσουν στην ελάφρυνση των ιατρικών κέντρων.

«Βλέπουμε κάθε είδους ασθενείς. Η αφήγηση ήταν για άτομα άνω των 65 ετών, εκείνοι με πολλαπλές συνοδές παθολογικές καταστάσεις. Αλλά βλέπουμε 20χρονους. Βλέπουμε 30χρονους, 40χρονους», είπε ο δρ Ογκεσίκα Αλόζι, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Ελ Πάσο. «Υπάρχει αυτή η εξάντληση, αλλά και πάλι, σηκώνουμε τα μανίκια μας και φροντίζουμε τους ασθενείς».

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος και απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου σε αναφορές ότι ο κορωνοϊός καλπάζει στις ΗΠΑ και επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό του «κάνουν στροφή» στην πανδημία, ενώ ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερα από 225.800 άτομα στη χώρα που είναι πρόεδρος.

Η Πενσυλβάνια, πολιτεία «πεδίο μάχης» στις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε νέο ρεκόρ σε κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Πηγή: CNN

Advertisements