Η νέα επιθετική ενημερωτική καμπάνια της γερουσίας του Βερολίνου

Σε επιθετική ενημερωτική καμπάνια για την μάσκα πέρασε η γερουσία του Βερολίνου, αφήνοντας στην άκρη τις ευγενικές δημόσιες εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, και με ένα πιο άμεσο μήνυμα, έδειξε το… μεσαίο δάκτυλο σε όσους δεν φορούν μάσκα προσώπου.

Μια διαφήμιση που καταχωρήθηκε σε τοπικές εφημερίδες, δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα να κοιτάει κατευθείαν την κάμερα και να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο.

Η λεζάντα να γράφει:


«Ένα μεσαίο δάκτυλο για όλους αυτούς χωρίς μάσκα: εμείς τηρούμε τους κανόνες κατά του νέου κορωνοϊού».

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μια γλώσσα που ταιριάζει στον χαρακτήρα του Βερολίνου και που τονίζει τη δραματική κατάσταση που προκαλεί η πανδημία – και το καταφέραμε», δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου Visit Berlin που σχεδίασε την καμπάνια.

Το μοτίβο με κάποιον/α θυμωμένο/η συνταξιούχο είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με μια σειρά αφισών στα γερμανικά, τα αγγλικά, τα τουρκικά και τα αραβικά, με παρόμοια αυθόρμητα αλλά ελαφρώς λιγότερο επιθετικά σλόγκαν όπως το «Φορέστε μάσκες. Για να μην σβήσουν τα φώτα».

Ο τοπικός ηγέτης του CDU της Άνγκελα Μέρκελ, Κάι Βέγκνερ, επέκρινε τη γερουσία, της οποίας ηγείται ένας συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, του αριστερού κόμματος και των Πρασίνων.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για ανόητα αστεία», είπε.

Πηγή: https://www.cnn.gr/kosmos/story/238521/to-mesaio-daxtylo-se-osoys-den-foroyn-maska-deixnei-i-geroysia-sto-verolino

Advertisements