Η τέχνη μέσα στην πανδημία- Ένας δρόμος προς τη νέα γενιά σκηνοθετών που ζουν στην Ελλάδα και δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους

Ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις-art, οραματίζεται να καθιερώσει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους επικεντρωμένο στη νέα γενιά δημιουργών.


Το New Generation Film Festival απευθύνεται σε εφήβους και σε νέους δημιουργούς, έως 30 ετών. Κατά γενική παραδοχή της εγχώριας και παγκόσμιας κινηματογραφίας, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν διέθετε περισσότερους κατηρτισμένους σκηνοθέτες/τριες.


Πρόθεσή μας είναι, η δημιουργία ενός τριήμερου Φεστιβάλ, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2020, όπου θα υπάρχουν δύο διαγωνιστικά τμήματα, με μέγιστο αριθμό 20 ταινιών, σε κάθε τμήμα. Στο πρώτο τμήμα, θα συμμετέχουν οι ταινίες δημιουργών έως 18 ετών και στο δεύτερο από 18-30 ετών.
Οι ταινίες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους στο αντικείμενό τους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, κριτικούς.
Ταυτόχρονα έμπειροι σκηνοθέτες θα παραδίδουν masterclasses.

Οι υποψήφιοι που θα ξεχωρίσουν από τον διαγωνισμό διεκδικούν τα εξής βραβεία:

New Generation 18-30
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας/ Best Movie Award: 400€
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου/ Best Script Award: 400€

New Generation 14-17
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας/ Best Movie Award: 200€
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου/ Best Script Award: 200€

Γενικοί Όροι

1) Γίνονται δεκτές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό από σκηνοθέτες με Ελληνική υπηκοότητα.
2) Ο/Η σκηνοθέτης δεν πρέπει να υπερβαίνει το ανώτερο ηλικιακό όριο των 30 χρόνων (γεννηθείς ως και την 31/12/1990)
3) Μπορούν να συμμετέχουν ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation
4) Η διάρκεια της ταινίας να μην είναι μικρότερη των 4 λεπτών και να μην υπερβαίνει τα 20 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων τέλους).
5) Η παραγωγή της να είναι τα έτη 2019 και 2020.
6) Να μην υπάρχει ελεύθερα διαθέσιμη για online στο διαδίκτυο και να μην έχει διανεμηθεί σε βίντεο ή/και DVD.
7) Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ με μία και μόνο ταινία. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό ταινιών ενός παραγωγού εφόσον οι ταινίες είναι διαφορετικού σκηνοθέτη.
8)Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να προβάλλει για προωθητικούς λόγους του Φεστιβάλ , στιγμιότυπα ή μέρος των ταινιών που δεν θα υπερβαίνουν σε διάρκεια τα 2 λεπτά.
9) Η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Φεστιβάλ σημαίνει αυτομάτως την ανεπιφύλακτη αποδοχή του παρόντος κανονισμού και αποτελεί υπεύθυνη δήλωση για την αλήθεια και την ακρίβεια των υποβληθέντων στοιχείων (ταυτότητα συντελεστών, δήλωση είδους και κατηγορίας, τεχνικά στοιχεία – τεχνικός έλεγχος πριν την παράδοση)

Τεχνικές Προδιαγραφές

1) Οι ταινίες που δεν έχουν ελληνικούς διαλόγους είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους.
2) Να είναι ανάλυσης 1920×1080 Full HD.
3) Να παραδοθούν σε αρχείο μορφής .avi, .mov ή εναλλακτικά σε .mp4 σε format 16:9 ή 4:9
4) Από τη στιγμή που έχει κατατεθεί η δήλωση συμμετοχής και το υλικό και η ταινία προκριθεί δεν δύναται να αποσυρθεί για οποιοδήποτε λόγο.
5) Ο δημιουργός παραδίδει μία (1) τουλάχιστον φωτογραφία της ταινίας ή και την αφίσα εφόσον υπάρχει και μία του/της σκηνοθέτη σε ηλεκτρονική μορφή (300dpi).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο site: http://www.ngff.gr/?fbclid=IwAR3Bf5ql6SnSgekIr6jvNSUtVhJTYqWpYoT7PKDDQl3Q_nWUFNkkscKj_eU

Για να δηλώσετε συμμετοχή:https://filmfreeway.com/NewGenerationFilmFestival_2020?fbclid=IwAR2aMnBOik0HYkI6QO2DIDoacKDSXgVr3RD6wLx3HPc_WRQ0Ej5fDOXCR3U

Advertisements