Η δολοφονία Βρετανού στους δρόμους της Αθήνας το 2018, ο τάφος χωρίς όνομα και ο τραγικός επίλογος

Η οικογένειά του είχε να δει τον 41χρονο από το 2015 και τώρα η σορός του έφτασε σε εκείνους

Ύστερα από μια νομική μάχη 2,5 ετών, η σορός ενός άντρα που δολοφονήθηκε στην Ελλάδα επέστρεψε σπίτι του στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian. O 41χρονος Λι Ρόμπινσον μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στους δρόμους της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2018 και οι οικογένειά του το έμαθε 16 μήνες μετά, ύστερα από την ταυτοποίηση στη βάση δεδομένων DNA της Ίντερπολ.

Ο Βρετανός άντρας είχε ταφεί χωρίς να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του, καθώς οι ελληνικές αρχές δεν είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η οικογένεια είχε χάσει την επαφή με τον 41χρονο τρία χρόνια πριν από τον θάνατό του. Προτού ταξιδέψει στην Ελλάδα κοιμόταν σε hostels και στους δρόμους του Μάντσεστερ μετά από μια ψυχολογική κατάρρευση.

Τον Αύγουστο του 2015 εντοπίστηκε σε ένα hostel και τον έφεραν πίσω στο σπίτι του, όμως τον Οκτώβριο εξαφανίστηκε και πάλι. Τον Δεκέμβριο του 205, η οικογένεια άνοιξε τα τραπεζικά του αρχεία και έμαθε ότι είχε αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Κέρκυρα. Ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία ενημέρωσε τους συγγενείς ότι παρόλο που ήταν στη λίστα των εξαφανισμένων ανθρώπων, είχε καταφέρει να πετάξει για το εξωτερικό.

Δεν τον είδαν ποτέ ξανά. Τον Μάιο του 2020, η βρετανική αστυνομία εμφανίστηκε στο σπίτι της αδερφής του Σέλι και την ενημέρωσε πως εντοπίστηκε. Είχε μαχαιρωθεί σε μια τυχαία επίθεση την ώρα που κοιμόταν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποιούσαν άστεγοι. Ένας 32χρονος ομολόγησε και βρίσκεται τώρα σε ψυχιατρική κλινική.

«Το χειρότερο ήταν ότι μάθαμε ότι είχε συμβεί τόσο καιρό πριν και εμείς συνεχίζαμε τις ζωές μας» λέει η Σέλι.

Η οργάνωση Victim Support βοήθησε την οικογένεια να βρει δικηγόρο για να επιστρέψει η σορός στο σπίτι. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Η έκδοση ενός νέου πιστοποιητικού θανάτου ήταν ένα μόνο από τα νομικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν από τον Μάικ Χάγκαν, δικηγόρο ταξιδιωτικών δικαστικών διαφορών στο Φλέτσερς του Ηνωμένου Βασιλείου, και τον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Μόσχο, του Pavlakis Moschos Associates.

Το πιστοποιητικό τελικά εκδόθηκε και η σορός του Ρόμπινσον επαναπατρίστηκε αυτήν την εβδομάδα και κηδεύτηκε στο Μάντσεστερ.

«Πρόκειται για μια τραγική υπόθεση και η οικογένεια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από τη δολοφονία του Λι. Το γεγονός ότι θάφτηκε σε έναν τάφο χωρίς στοιχεία τάφο έκανε την τραγική απώλειά της ακόμη πιο οδυνηρή. Χαιρόμαστε που καταφέραμε να προσφέρουμε στην οικογένεια κάποια ανακούφιση, καθώς μπορέσαμε να φέρουμε τη σορό του στο σπίτι και να ταφεί στην πατρίδα του, στην οποία οι φίλοι και η οικογένειά του μπορούν να θρηνήσουν και να τον αποχαιρετήσουν», δήλωσε ο Χάγκαν.

Πηγή: newsbeast.gr

Advertisements
Advertisements