Γιατί οι γάτες αγαπούν τα πληκτρολόγια βάση ερευνητών

Όταν η γάτα μας ψάχνει αναπαυτική θέση στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας, δεν είναι προσπάθεια να μας εμποδίσει αλλά να μας μιμηθεί, και αυτό είναι δείγμα νοημοσύνης.

Σε περιόδους τηλεργασίας λόγω κορωνοϊού, όσοι έχουν γάτες αντιμετωπίζουν ένα μάλλον χαριτωμένο, ενίοτε και εκνευριστικό πρόβλημα: Εκεί που κάθονται στο γραφείο τους, να γράψουν ένα κείμενο, να στείλουν κάποιο e-mail, να πληκτρολογήσουν κάτι ή να λάβουν μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη, η γάτα προσγειώνεται με άνεση πάνω στο πληκτρολόγιο, εξερευνώντας το και τελικά θρονιάζεται εκεί.

Βάση των ερευνητών του Πανεπιστημίου Loránd της Βουδαπέστη, ανακάλυψαν ότι οι γάτες έχουν την δυνατότητα, να αντιλαμβάνονται και να καταγράφουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις ανθρώπινες κινήσεις και να προσπαθούν να τις μιμηθούν κάνοντας παρόμοιες. Αυτή η ικανότητα έχει παρατηρηθεί σε λίγα ζώα, όπως στους πιθήκους και τα δελφίνια.

Για αυτό τον λόγο φυσικά οι γάτες κάθονται σε μια ελεύθερη καρέκλα όταν τρώμε στο τραπέζι, ή όταν προσγειώνεται στο πληκτρολόγιο μας, και όχι επειδή είναι αγενείς.

Πηγή: CNN

Advertisements