Για ιντερνετικό μπλακ άουτ προειδοποιεί ο πρόεδρος του Internet Now, Νίκος Βασιλάκος

Με αφορμή το απίστευτο κρασάρισμα που έγινε στις εφαρμογές Facebook, Instagram και Whatsapp και προκάλεσε αναστάτωση σε εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ειδικός σε θέματα διαδικτύου, Νίκος Βασιλάκος. Ο κ. Βασιλάκος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στην Αθήνα θα συμβεί ιντερνετικό μπλάκ άουτ σε όλες τις συνδέσεις, λόγω υπερφόρτωσης και μη κάλυψης δικτύων πέμπτης γενιάς. «Ετοιμαστείτε για ιντερνετικό μπλακ άουτ στην Αθήνα», υποστήριξε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι καθώς η Ελλάδα δεν υιοθέτησε έγκαιρα το 5G ως χώρα, δημιουργούνται θέματα «τα οποία τα βλέπετε και τα ζείτε όταν μιλάτε στο κινητό και υπάρχουν ώρες που έχετε πρόβλημα στην επικοινωνία».

Επίσης, ανέφερε ότι οι πάροχοι αποφάσισαν να περάσουν την τηλεφωνική κλήση μέσα από τις κλήσεις δεδομένων, γεγονός που «έριξε» την ποιότητα και την πιστότητα. «Ο χαλκός είναι αναντικατάστατος», «η οπτική ίνα είναι το μέλλον αλλά πρέπει να λειτουργεί παντού για να μην έχουμε προβλήματα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Internet Now. Η δική του η συμβουλή είναι πάντα να υπάρχει back up δίκτυο, έτοιμο να λειτουργήσει μόνο μέσω κινητής τηλεφωνίας ή μόνο με ενσύρματη τηλεφωνία.

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους «κράσαρε» για έξι ολόκληρες ώρες το Facebook και οι «αδελφές» εφαρμογές Instagram και WhatsΑpp, ο Νίκος Βασιλάκος είπε ότι οι τεχνικοί του Facebook επιχείρησαν να πετύχουν μεγαλύτερες ταχύτητες για να ικανοποιήσουν την παγκόσμια ζήτηση ωστόσο το δίκτυο των παγκόσμιων σέρβερ σταμάτησε να λειτουργεί. Όλο το site ήταν συνδεδεμένο μάλιστα με τις κάρτες εισόδου των τεχνικών με συνέπεια να μην μπορούν να εισέλθουν στο κτήριο για να διορθώσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο πρόκειται για πρόβλημα αντίστοιχο με εκείνο που δημιουργήθηκε πριν από περίπου έξι μήνες, όταν «έπεσαν» μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ όπως το CNN και το BBC.

Πηγή: Dnews

Advertisements