Γερμανία: 11χρονος μαθητής απείλησε να αποκεφαλίσει καθηγήτριά του «όπως έγινε με τον Πατί»

Μνήμες από το τραγικό περιστατικό με τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Σαμιέλ Πατί ξύπνησε η απειλή που εκτόξευσε Γερμανός μαθητής στην καθηγήτριά του
Ένας 11χρονος Μουσουλμάνος μαθητής στη Γερμανία απείλησε να αποκεφαλίσει την καθηγήτριά του, φέρνοντας μνήμες από το τραγικό περιστατικό με τον Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί πριν από περίπου ένα μήνα στο Παρίσι.

Ο μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο προάστιο του Βερολίνου, Σπαντάου, εξαπέλυσε την απειλή του, απαντώντας στην καθηγήτριά του, πως «θα υπήρχαν συνέπειες αν οι γονείς του δεν κατάφερναν να παρευρεθούν σε μια ζωτικής σημασίας συνάντηση με τους καθηγητές», σύμφωνα με πληροφορίες του Tagesspiegel. «Αν αυτό συμβεί σε περίπτωση που οι γονείς μου δεν εμφανιστούν, τότε θα σου κάνω το ίδιο με αυτό που έκανε το αγόρι στον καθηγητή στο Παρίσι» είπε ο 11χρονος, σκορπίζοντας τρόμο και προβληματισμό.

Προηγουμένως, ο ίδιος μαθητής είχε αναφέρει, στη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής για τον Πατί, πως «επιτρέπεται να σκοτώσει κάποιον που προσβάλει τον Προφήτη, είναι κάτι φυσιολογικό».

Στη συνέχεια, όταν ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του παιδιού για να τους ενημερώσει για τις απειλές, η μητέρα του ανέφερε πως ούτε εκείνη, αλλά ούτε κι ο πατέρας του, έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, τις οποίες επιχείρησαν να του μεταδώσουν.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements