Γαλλία: Tα μηνύματα μεταξύ του δολοφόνου του καθηγητή και του εξαγριωμένου πατέρα μαθητή του

Ο άνδρας που αποκεφάλισε τον Σαμιέλ Πατί, επειδή έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη, έστειλε μήνυμα στο κινητό του πατέρα ενός εκ των μαθητών της τάξης, ο οποίος νωρίτερα είχε διαμαρτυρηθεί για την ενέργεια του καθηγητή.

Η είδηση έγινε γνωστή από αστυνομική πηγή στη Γαλλία, η οποία ανέφερε στο Reuters ότι δεν είναι σαφές εάν ο πατέρας ενός κοριτσιού από την τάξη του εκπαιδευτικού απάντησε στο μήνυμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο δράστης ήθελε να τιμωρήσει τον εκπαιδευτικό επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ, κατά τη διάρκεια μαθήματος, για την ελευθερία της έκφρασης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο πατέρας, που είχε καταγγείλει τον καθηγητή σε βίντεο που είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανταλλάξει μηνύματα στο Whatsapp με τον δολοφόνο, ημέρες πριν από την επίθεση. Το θύμα μάλιστα φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο οργισμένης εκστρατείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού δεχθεί την επίθεση.

Ο πατέρας, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο Facebook όπου έλεγε ότι ήθελε την απομάκρυνση του καθηγητή, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές το Σαββατοκύριακο. Ο άνδρας είχε επίσης πάει να δει τον διευθυντή του σχολείου για να διαμαρτυρηθεί, ενώ είχε αναρτήσει κι ένα άλλο βίντεο στο Facebook όπου αποκάλυπτε το όνομα του εκπαιδευτικού και το σχολείο όπου εργαζόταν.

Πηγή: news247.gr

Advertisements