Γαλλία: Ο Μακρόν επιβάλλει ‘couvre feu’ και προμηνύει λειτουργία εφαρμογής StopCovid.
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ απο τις 21:00 ως τις εξι επιβάλλεται στην Γαλλία από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Ile-de-France και οχτώ μητροπόλεις (Lille, Grenoble, Lyon, Aix-Marseille, Montpellier, Rouen, Toulouse Saint και Etienne).
Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας την νύχτα αναμένεται από την πρώτη Δεκεμβρίου, εφόσον η Βουλή το επιτρέψει.
‘Οποιος δεν σεβαστεί την απαγόρευση κυκλοφορίας, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 135 ευρώ. Ενώ στην περίπτωση που κάποιος αψηφήσει τον κανόνα εκ νέου, θα κληθεί να καταβάλει 1500 ευρώ την δεύτερη φορά.
Τέλος, ο Μακρόν ανήγγειλε την καινούρια εκδοχή της εφαρμογής StopCovid, γαλλική εφαρμογή εντόπισης κρουσμάτων του κορονοϊού που θα είναι διαθέσιμη απο τις 22 Οκτωβρίου με το όνομα Tous anti-covid.
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από Le Monde.