Γαλλία: Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πνιγμό σε ναυάγιο σκάφους στο οποίο επέβαιναν μετανάστες στη Μάγχη

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πνίγηκε σήμερα σε ναυάγιο στη Μάγχη ενός μικρού σκάφους στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, Ιρανοί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που προσπαθούσαν να φθάσουν στη Βρετανία, ενώ τρεις από τους 17 διασωθέντες υπέστησαν καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.

Δύο παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των μεταναστών που βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών, «λείπει ένα άτομο που μπορεί να είναι ένα βρέφος», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ερβέ Τουρμάντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι υπόλοιποι διασωθέντες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά ηλικίας από πέντε έως οκτώ ετών, «βρίσκονται σε κατάσταση υποθερμίας», εκ των οποίων ένα «σοβαρό» περιστατικό, προσέθεσε. Διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Καλέ και της Δουνκέρκης, στη βόρεια Γαλλία.

Το σκάφος, ένα αλιευτικό που χρησιμοποιείται επίσης για βαρκάδες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εντοπίστηκε γύρω στις 10:30 ώρα Ελλάδας από αγγλικό ιστιοπλοϊκό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ερευνών, που συνεχιζόταν έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες με έξι σκάφη και τρία αεροπορικά μέσα.

Σκοπός είναι να «εντοπιστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων» ενώ ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν είναι ακόμη βέβαιος, «από 19 έως 20», δήλωσε ο Τουρμάντ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες για τον διάπλου «δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές», είπε.

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι προσπάθειες για τον διάπλου της Μάγχης πάνω σε επισφαλή σκάφη πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με τη νομαρχία, κόστισαν τη ζωή σε τέσσερις μετανάστες το 2019 και, περιλαμβανομένου και του νέου θύματος, σε τέσσερις το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements