Φωτιά στη Νέα Μάκρη: «Eμπρησμός 100%» δήλωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα

Τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική, βλέπουν εμπρησμό πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη Νέα Μάκρη,  χωρίς ωστόσο οι Αρχές να έχουν στα χέρια τους απτά στοιχεία για να το αποδείξουν. 

Όπως όλα δείχνουν, ο εμπρηστής διέσχισε την δασική οδό 102 και έριξε σε τρία σημεία σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο τους εμπρηστικούς μηχανισμούς, που αναζητούνται στα αποκαΐδια. 

Από νωρίς το πρωί αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού προκειμένου να σβήσουν οι μικροεστίες, ενώ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο δάσος.

φωτ. ethnos.gr

100% εμπρησμός δηλώνει στο ethnos.gr o δήμαρχος Μαραθώνα

Βέβαιος ότι η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι εμπρησμός δηλώνει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας. Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, σχεδόν ταυτόχρονα σε διάφορα μέτωπα, με την πυροσβεστική να καταφέρνει γρήγορα να ελέγξει τα δύο. Ωστόσο, η φωτιά επεκτάθηκε εντός του οικιστικού ιστού καθώς ισχυροί άνεμοι έπνεαν στη Νέα Μάκρη.

Δήμαρχος Μαραθώνα: Εμπρησμός η φωτιά στη Νέα Μάκρη

Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας η φωτιά είναι εμπρησμός. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η πυρκαγιά είναι «εμπρησμός 100%» και συνέχισε: «Η φωτιά ξεκίνησε σε δύο μέτωπα στον Άγιο Εφραίμ. Μας βάλανε φωτιά και πριν 10 μέρες», όπως υπενθυμίζει.

«Θέλουν να μας κάψουν», ήταν η οργισμένη αντίδραση του δημάρχου μιλώντας στο ethnos.gr, ενώ η φωτιά ήταν σε εξέλιξη. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου η εικόνα της πυρκαγιάς ήταν καλύτερη, καθώς οι άνεμοι κόπασαν. «Σύμμαχός μας ο καιρός και η ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, αλλά και ομάδων πυρόσβεσης του Δήμου τους οποίους και ευχαριστώ», σημείωσε ο Στέργιος Τσίρκας.

Διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς

Μιλώντας στο OPEN TV το βράδυ της Κυριακής ο κάτοικος της περιοχής Γιάννης Μπαβέλας, εξήγησε ότι οι πολίτες πήγαν στην παραλία της Νέας Μάκρης. «Όλος ο κόσμος έχει κατευθυνθεί στην πλατεία και στην παραλία. Άκουσα από κατοίκους ότι έχουν καεί και σπίτια», σημείωσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, μιλώντας στο OPEN λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είπε ότι η φωτιά είχε μπει εντός του κατοικημένου ιστού. Μία ώρα αργότερα, μετά τη μία τα ξημερώματα της Δευτέρας, η εικόνα έδειχνε καλύτερη. Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κυριακού «όλα πήγαν καλά. Μικρές εστίες μένουν. Η πτώση της έντασης του ανέμου βοήθησε».

Αυτό επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική λίγο μετά τη μία και μισή το βράδυ, πηγές της οποίας έλεγαν ότι η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, ωστόσο όλη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Η φωτιά που ξέσπασε σε δύο διαφορετικά σημεία και γρήγορα οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια.

φωτιά Νέα Μάκρη
φωτ. ethnos.gr

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια. Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Advertisements