Φωτιά στα Βίλια-Εκκένωση οικισμών-Οικία με δεξαμενή φυσικού αερίου

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί στα Βίλια και τον προφήτη Ηλία Αττικής λόγω της μεγάλης νέας φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή. Όσοι βρίσκονται στις εν λόγω περιοχές έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 στα κινητά τους. 

Ειδικότερα, το πρώτο μήνυμα ανέφερε “Αν βρίσκεστε στα Βίλια εκκενώστε τώρα προς Ψάθα” και το δεύτερο ανέφερε “Αν βρίσκεστε στον Προφήτη Ηλία Βιλίων εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα Αττικής”.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς ο ισχυρός άνεμος στέλνει την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο ενώ βαριά μηχανήματα επιχειρούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες κοντά από τους οικισμούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ.

Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή“, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

Οικία με δεξαμενή φυσικού αερίου στον Προφήτη Ηλία

Παράλληλα, τεράστια δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επίγειες δυνάμεις καθώς στην περιοχή υπάρχουν αναφορές για σπίτι στον Προφήτη Ηλία το οποίο διαθέτει δεξαμενή αερίου.  

Στον ασύρματο ακούγονται οι αστυνομικοί να δίνουν οδηγίες προς τους συναδέλφους τους να προσέχουν λέγοντας τα εξής: «Κινούμενοι από Βίλια προς Προφήτη Ηλία στον δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία. Στη γωνιακή θέση είναι η μονοκατοικία. Επαναλαμβάνω για όλους τους σταθμούς για να μην υπάρξει παρανόηση: κίνδυνος ατυχήματος από Βίλια προς την οικία, ακριβώς στη γωνία του δρόμου που οδηγεί προς τη Μονή, η χαρακτηριστική πέτρινη κατοικία».  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γύρω από το σπίτι αυτό σχηματίστηκε ειδικός κλοιός και έτσι ο κίνδυνος φαίνεται να αποφεύχθηκε. Την ίδια ώρα, από την πρώτη στιγμή η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία σε δρόμους – κλειδιά για την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και την αποτροπή των πολιτών να πλησιάσουν προς τις φλόγες.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από την 33η χιλιομετρική θέση (Άγιος Χριστόφορος) έως την 30η χιλιομετρική θέση. Η κίνηση έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.

Πηγή: capital.gr, sdna.gr

Advertisements