Φυσικά καθαριστικά για οικολογικό και αποτελεσματικό καθάρισμα

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα, ξίδι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και λεμονιού. Ρίχνετε σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού 1 κ.γ. σόδα, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, 2 ½ φλ. ζεστό νερό, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 7 σταγόνες έλαιο λεμονιού. Προσθέστε υγρό σαπούνι και ανακινείστε καλά. Όλα αυτά τα υλικά μαζί, δρουν ως φυσικό απολυμαντικό.

Βερνίκι για τα έπιπλα Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ελαιόλαδο και μηλόξυδο. Σ’ ένα μπολ, ανακατέψτε το ¼ φλ. ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες ξίδι μήλου. Όσον αφορά την εφαρμογή βουτήξτε ένα πανί στο μίγμα και καθαρίστε τα έπιπλά σας. Το ξίδι παίρνει τη βρωμιά, ενώ το λάδι θρέφει το ξύλο καθώς δεν το ξηραίνει.

Καθαριστικό για τα τζάμια Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ξίδι, χυμός λεμονιού και νερό. Συνδυάστε 1 κ.σ. ξίδι σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να έχετε το άρωμα εσπεριδοειδών. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο ψεκάστε και σκουπίστε, τώρα θα αφήνετε εύκολα το παιδί σας να γλείφει τα τζάμια!

Καθαριστικό για το πάτωμα Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι υγρό σαπούνι, λευκό ξίδι και αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε ¼ φλ. υγρό σαπούνι με ½ φλ. λευκό ξίδι και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο τις προτίμησής σας. Σε αυτό το μείγμα προσθέστε 2 λίτρα ζεστό νερό και ξεκινήστε το σφουγγάρισμα.

Αφαιρετικό λεκέδων Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι καλαμποκάλευρο και νερό. Αναμείξτε ίσα μέρη καλαμποκάλευρου και νερού έτσι ώστε να σχηματίσουν μια πάστα. Τοποθετείστε την πάστα στο σημείο του λεκέ για ολόκληρο το βράδυ και αφαιρέστε την την επομένη το πρωί με ένα στεγνό πανάκι. Ως δια μαγείας ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί ενώ μπορείτε τώρα να πλύνετε το ρούχο σας.

Αφαίρεση μαυρίλας Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι κέτσαπ και ένα παλιό πανάκι. Βάλτε μια κουταλιά κέτσαπ σ’ ένα πανί και αρχίστε να τρίβετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας μέχρι να γυαλίσουν. Το αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσιακό!

Πηγή: https://spirossoulis.com

Advertisements