Φόβοι ότι θα φτάσουν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και πιθανά μέτρα για την αποφυγή του lockdown

Ρεκόρ έχουν καταρρίψει τα κρούσματα του κορωνοιού στην Ελλάδα. Υπάρχει έντονη ανησυχία για τον αριθμό που θα ανακοινωθεί σήμερα, Πέμπτη.

Μεγάλος είναι ο φόβος ότι τα κρούσματα σήμερα θα φτάνουν τον τετραψήφιο αριθμό, ενώ οι υγειονομικές αρχές εισηγούνται τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο μοντέλο της Γαλλίας.

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Οι δρόμοι του Παρισιού και οκτώ άλλων γαλλικών πόλεων αδειάζουν κάθε από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί, το διάστημα δηλαδή που ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ισχύει επίσης απαγόρευση στις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών το βράδυ και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς. Το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 135 ευρώ σε όσους δεν επιδείκνυαν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που βρίσκονται έξω.

Σενάρια υποχρεωτικής μάσκας παντού και απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, έχει ως στόχο να αποτρέψει την μεταφορά του ιου.

Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα , αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αποσκοπούν στο να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στις 19:00 σήμερα Πέμπτη, αναφορικά με τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και πρόσθεσε: «Η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: CNN

Advertisements