Φορτηγό γεμάτο είδη «μαϊμού» εντοπίστηκε στον Έβρο

Ανάμεσα στα νόμιμα εμπορεύματα ανακάλυψαν 11.632 τεμάχια ειδών ένδυσης, υποδήματα και τσάντες που αποτελούσαν απομιμήσεις
Μέλος διεθνούς κυκλώματος που πλημμυρίζει τις ευρωπαϊκές χώρες με ρούχα «μαϊμού» που φέρουν ετικέτες από επώνυμες φίρμες και είναι κατασκευασμένα στην Τουρκία, φέρεται πως είναι ο αλλοδαπός οδηγός ενός φορτηγού το οποίο έκανε είσοδο στη χώρα μας από τους Κήπους του Έβρου.

Οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στο όχημα που έφερε πινακίδες Πολωνίας και ανάμεσα στα νόμιμα εμπορεύματα ανακάλυψαν 11.632 τεμάχια ειδών ένδυσης, υποδήματα και τσάντες που αποτελούσαν απομιμήσεις διαφόρων γνωστών εταιρειών και έφεραν τα σήματά τους. Όπως αποκαλύφθηκε, είχαν προορισμό την Γερμανία και από εκεί θα διοχετευόταν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα είδη «μαϊμού» δεσμεύθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν ύστερα από τις παρεμβάσεις των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα σήματα, ενώ ο οδηγός του φορτηγού παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και του βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 8.705 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements