Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μειώσεις και επιστροφή φόρου

Οι έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος πολύ λιγότερο φόρο συγκριτικά με πέρυσι, ενώ ένα ποσοστό των φορολογουμένων θα λάβει επιστροφή φόρου. Αυτά ήταν τα λεγόμενα, μεταξύ άλλων, του υπουργού οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα 3 εκατομμύρια φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί έως τώρα, ο φόρος που θα πρέπει να καταβληθεί από τους πολίτες, θα είναι μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

To 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά. Παράλληλα, ένα ακόμη ποσοστό, αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, θα λάβει επιστροφή φόρου.

Ο υπουργός απέδωσε την εξέλιξη αυτή στις φοροελαφρύνσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ προανήγγειλε και νέες μειώσεις φόρων όταν προκύψει δημοσιονομικός χώρος.

Τότε η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει αφενός στη μονιμοποίηση της κατάργησης που ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα το 2020 και το 2021 και των μειωμένων εισφορών, αφετέρου στη μείωση και άλλων φόρων, δήλωσε ο υπουργός.

Σειρά μέτρων στήριξης-Πρόγραμμα “Γέφυρα”

Μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθούν σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ενισχύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Γέφυρα. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει δόσεις πληττόμενων δανειοληπτών, την επιδότηση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, τα στοχευμένα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εστίαση, τον τουρισμό, τους παιδότοπους κτλ. Αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφαση.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Advertisements