Φον ντε Λάιεν:«Οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα εμβολιαστούν πριν τα Χριστούγεννα»


Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι μπορεί να εμβολιαστούν πριν τα Χριστούγεννα καθώς και ότι επιτέλους διαβλέπει «φως στο τούνελ». Επισήμανε, ωστόσο, την ανάγκη να μην εφησυχάζουμε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «αν και τα εμβόλια είναι σημαντικά, αυτό που μετράει είναι ο εμβολιασμός. Τα κράτη-μέλη πρέπει να προετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες, μιλάμε για οργάνωση κέντρων εμβολιασμού,   εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα αυτά πρέπει να προετοιμαστούν»

Πάντως η πρόεδρος της Κομισιόν προέτρεψε τους πολίτες της Ε.Ε. να συνείσουν να σέβονται τους περιορισμούς, ακόμη κι εάν τα μέτρα έχουν επιπτώσεις στις οικονομίες.

«Πρέπει να μάθουμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Η χαλάρωση είναι μεγάλο ρίσκο για ένα τρίτο κύμα μετά τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά» δήλωσε.

«Ξέρω ότι ιδιοκτήτες καταστημάτων, μπάρμεν και σερβιτόροι θέλουν να λήξουν οι περιορισμοί. Όμως πρέπει να διδαχθούμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν. 

Πηγή: efsyn.gr

Advertisements