Φιλανδία: Επιβραδύνεται η πανδημία

Ότι θα άρει τους περιορισμούς της για τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Φιλανδίας. Ωστόσο θα διατηρηθούν σε ισχύ οι αυστηρότεροι κανόνες για τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.

«Χάρη στην υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών και τα μέτρα που λάβαμε, η κατάσταση στη Φινλανδία είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη», δήλωσε σε δημοσιογράφους η Κρίστα Κιούρου, η αρμόδια υπουργός για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από την Κυριακή, όπου θα επιτρέπουν στα εστιατόρια που σερβίρουν κυρίως φαγητό να μένουν ανοιχτά όσο επιθυμούν, αλλά εξαιρούνται οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα σταματούν την πώληση αλκοόλ στις 22:00.

Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι η προηγούμενη αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων COVID-19 ομαλοποιήθηκε και ότι οι αριθμοί φαίνεται ακόμα και να μειώνονται οριακά.

Τις τελευταίες 14 ημέρες, ο σωρευτικός αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στη Φινλανδία ανά 100.000 κατοίκους ανήλθε σε 48,5 σήμερα, ο χαμηλότερος στην Ευρώπη μαζί με την Εσθονία.

«Οι Φινλανδοί κατά πλειονότητα συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις συστάσεις», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μίκα Σάλμινεν, επικεφαλής του τομέα ασφάλειας της υγείας στο Φινλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Πρόνοια, εξηγώντας για ποιο λόγο η χώρα κατάφερε να περιορίσει την ασθένεια.

Συνολικά 2,5 εκατ. από τους συνολικά 5,5 εκατ. κατοίκους της χώρας έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους την εφαρμογή της κυβέρνησης για την ιχνηλάτηση επαφών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Πηγή: CNN

Advertisements