Εξετάζεται το άνοιγμα των παιδικών σταθμών – Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Σε θρίλερ φαίνεται πως οδηγείται η απόφαση των ειδικών για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, ενώ αναμένεται να παρθεί και αποφάση για τα φροντιστήρια.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεών, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε σήμερα ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Ενώ, επιφυλακτική ήταν και η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Αριστοτελία Πελώνη, η οποία τόνισε, αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς, στον ΣΚΑΪ, πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσουμε όπως έχουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Πότε ανοίγουν το φρονιστήρια και ποιες είναι οι σκέψεις για την απογόρευση κυκλοφορίας

Για τα φροντιστήρια η πρόταση είναι να ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία έχει ήδη ανακοινωθεί η επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων.

Η πρόταση για την απαγόρευση κυκλοφορίας προβλέπει αυτή να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει από την Δευτέρα του Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πίεση για μείωση του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας ζητούν παράγοντες της εστίασης υποστηρίζοντας ότι η έναρξη του στις 11 το βράδυ θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ενστάσεις τόσο για το ωράριο κυκλοφορίας όσο και για την απαγόρευση της μουσικής είχαν εκφράσει και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έστειλαν επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιάς.

Advertisements