Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια

Η απότομη αύξηση κρουσμάτων στην Κύπρο, οδήγησε να ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ενεργοποιήσουν την εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Πρόκειται για ένα από τα σενάρια που σχεδίασαν το καλοκαίρι που πέρασε, και ήταν έτοιμα να τα εφαρμόσουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σχετική ενημέρωση υπήρξε εχθές από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου ενημέρωσε πως όλη η φοιτητική του κοινότητα θα παρακολουθήσει εξ ολοκλήρου διαδικτυακή διδασκαλία. Όπως αναφέρει το ακαδημαικό ίδρυμα, “τα ψηλά επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν καταστήσει δύσκολη τη διαχείριση της κατάστασης, με αποτέλεσμα η ιχνηλάτηση επαφών να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει την υπεύθυνη στάση απέναντι στους φοιτητές, το ακαδημαϊκό, διοικητικό και ερευνητικό του προσωπικό, αλλά και την κοινωνία“.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, απευθύνθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ενημερώνοντάς την για τις εξελίξεις και σημειώνοντας πως από σήμερα μέχρι και το τέλος του χειμερινού εξαμήνου 2020 – 2021, τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες και το ΤΕΠΑΚ αποφάσισε τη λήψη μέτρων με στόχο τη διάσπαση των αλυσίδων μετάδοσης του κορωνοϊού, έπειτα των εντοπισμό κρουσμάτων. Ήδη, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου στο ΤΕΠΑΚ όλα τα μαθήματα, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, θα προσφέρονται διαδικτυακά, όλα τα εργαστηριακά μαθήματα αναστέλλονται ενώ η πρακτική άσκηση αναστέλλεται για την ίδια περίοδο, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

Σε διαδικτυακή εκπαίδευση δεν αποκλείεται να στραφούν και κολέγια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα ενημερώσουν τους φοιτητές τους.

Πηγή: philenews.com

Advertisements