Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Σήμερα λήγει η προθεσμία για τα δικαιολογητικά όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται σύντομα να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αποπληρωμής των κρατικών αυτών δανείων που χορηγήθηκαν στη διάρκεια των lockdown πέρσι και φέτος.

Όσοι επιχειρηματίες  δεν έχουν ακόμη υποβάλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το πρόγραμμα οφείλουν να το πράξουν εντός της ημέρας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «myBusinessSupport».

Η ίδια προθεσμία ισχύει επίσης για τα δικαιολογητικά που αφορούν στην Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, αλλά και στην Επιδότηση Πάγιων Δαπανών.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η αναλυτική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών των ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των δανείων του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία κανονικά είναι να εκκινήσει από τον Ιανουάριο.

Δείτε τη λίστα των δικαιολογητικών που απαιτούνται, πατώντας ΕΔΩ.

Πώς θα εξοφληθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σχεδόν 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του taxisnet.

Η «κουρεμένη» -εκ νέου- Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα αποπληρωθεί σε 60 δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Advertisements