Επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο είδαν αρκούδες να επιτίθονται και να σκοτώνουν τον υπάλληλο

Στο πάρκο Άγριας Ζωής την Σανγκάη, στο τμήμα των άγριων ζώων, οι τουρίστες είδαν αρκούδες να επιτίθονται σε υπάλληλο και τελικά να τον σκοτώνουν.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει μια ομάδα τουριστών να ουρλιάζουν ενώ παρακολουθούν τις αρκούδες μέσα από ένα λεωφορείο.

Το πάρκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το Shanghai Wildlife Park δήλωσε «συντετριμμένο με την τραγωδία που συνέβη», προσθέτοντας επίσης πως «ζητά συγγνώμη από τους τουρίστες για οποιαδήποτε ενόχληση προκλήθηκε».

Επίσης το πάρκο διερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος ώστε να μπορέσει να βελτιώσει τα επίπεδα ασφαλείας και «θα κάνουμε το καλύτερο για την διαχείριση της επόμενης μέρας του περιστατικού».

Από εκείνη την ημέρα έχει κλείσει τον τομέα των άγριων ζώων και έδωσε αποζημίωση στους επισκέπτες για τα εισιτήρια.

Το βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο κινεζικό Weibo, δείχνει τουρίστες να φωνάζουν ενώ κάθονται μέσα σε ένα λεωφορείο, με αρκετές αρκούδες να βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω, συγκεντρωμένες σε ένα σημείο.

Η περιοχή είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες μόνο μέσω λεωφορείου, με υλικό στο Weibo να δείχνει πώς τα ζώα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα. Στο βίντεο, ένας άντρας ακούγεται να φωνάζει «κάτι υπάρχει εκεί», ενώ κάποιος άλλος ακούγεται να ρωτά «τι συμβαίνει;».

Το βίντεο έγινε πολύ γρήγορα viral πυροδοτώντας εκ νέου την διαμάχη για την ύπαρξη ζωολογικών κήπων.

Κάποιοι υποστήριξαν πως οι αρκούδες συμπεριφέρθηκαν απλώς όπως οποιοδήποτε άγριο ζώο, προκρίνοντας ως μοναδική λύση για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών «να κλείσουν οι ζωολογικοί κήποι», σημειώνοντας «αφήστε τα ζώα ελεύθερα». Άλλοι όμως καταδίκασαν τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του πάρκου, συμπονώντας για τους τουρίστες που έγιναν μάρτυρες του δυστυχήματος που -κατά τη γνώμη τους- υπέστησαν «σοβαρό ψυχολογικό τραύμα».

Είναι σπάνιο για εργαζομένους ζωολογικών κήπων στην Κίνα να κατασπαράζονται από ζώα, αλλά οι επιθέσεις δεν είναι εντελώς ασυνήθιστες, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιου είδους ατυχήματα φέρεται να προκαλούνται από τους ίδιους τους επισκέπτες.

Το 2017, ένας άντρας δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε ένα drive-through πάρκο άγριας ζωής όταν αγνόησε τις σχετικές προειδοποιήσεις και κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου του για να ταΐσει μια αρκούδα.

Πηγή: lifo.gr

Advertisements