Επανένωση ηλικιωμένου ζευγαριού ύστερα από 215 μέρες λόγω κορωνοιού

Συγκινητική ήταν η επανασύνδεση του ηλικιωμένου ζευγαριού, που ύστερα από 60 χρόνια γάμου, αναγκάστηκε να χωριστεί για 215 μέρες λόγω κορωνοιού.

Το βίντεο, που το περασμένο Σαββατοκύριακο έφερε δάκρυα στα μάτια χιλιάδων χρηστών του ίντερνετ, καταγράφει τη στιγμή που ο Τζόζεφ και η Ίβ Λόρεθ, οι οποίοι ζουν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μπράντον της Φλόριντα ξανασμίγουν μετά από περισσότερες από 200 ημέρες, λόγω της φονικής πανδημίας.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο οίκος ευγηρίας Rosecastle στο Delaney Creek γράφοντας στην ανάρτηση του Facebook:


«Γίναμε μάρτυρες αυτών των δύο ερωτευμένων ενοίκων που είδαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Ετοιμάστε τα χαρτομάντηλά σας!».

Ο Τζόζεφ Λόρεθ, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική μονάδα αποκατάστασης επί 215 ημέρες, μπήκε στο καθιστικό με αναπηρικό καροτσάκι όπου τον περίμενε η επί 60 χρόνια σύζυγός του.

Προκειμένου να ανακόψουν τη διασπορά του κορωνοϊού, πολλές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, έχουν απαγορεύσει τις δια ζώσης επισκέψεις. Για τους τελευταίους επτά μήνες, το ζευγάρι μπορούσε να δει ο ένας τον άλλο μόνο από απόσταση, με ένα παράθυρο ανάμεσά τους.

Στο βίντεο ο ηλικιωμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι χρειάζεται κούρεμα.

Μόλις ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στον χώρο όπου τον περιμένει η σύζυγός του, ξεσπά σε κλάματα.

Η Ιβ, η οποία είναι πλέον νέα τρόφιμος στο Rosecastle και εκείνη την ώρα έχει αλλού την προσοχή της, δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της συνειδητοποιώντας ότι πλέον μπορεί επιτέλους να αγκαλιάσει τον άνδρα της.

«Θεέ μου», αναφωνεί.

«Σίγουρα μου έλειψες», λέει εκείνος πέφτοντας στην αγκαλιά της αγαπημένης του. «Δεν φανταζόμουν ότι θα το ξεπερνούσα ποτέ. Μου έλειψες πολύ».

Τη επανένωση του ζευγαριού έχουν δει περισσότεροι από 100.000 χρήστες του facebook.

Πηγή: CNN

Advertisements