Εντοπίστηκε παραλλαγή του Covid-19

Έρευνα του Ινστιτούτου Βιοφαρμακευτικής της Βαλένθια, εντόπισε παραλλαγή του SARS- Cov2. Οι επιστήμονες τώρα προσπαθούν να καταλάβουν εάν πρόκειται για πιο θανατηφόρα ή πιο μεταδοτική μορφή του ιού.

Η νέα παραλλαγή του Sars-Cov-2 έχει ήδη μεταφερθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και πιθανολογείται ότι έχει προέλευση από την Ισπανία. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύει η ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και το Ινστιτούτο Βιοφαρμακευτικής της Βαλένθια.

Η παραλλαγή που εντοπίστηκε ονομάστηκε 20A.EU1 και εντοπίστηκε στη βορειοανατολική Ισπανία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με συχνότητα 40%.

Η ίδια παραλλαγή εντοπίστηκε μήνες αργότερα στην Ελβετία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία. Ύστερα διαδόθηκε στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τουρισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο, διότι πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε από αυτούς που επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην Ισπανία.

«Είναι σαφές ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν πολλές φορές δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τη μετάδοση το καλοκαίρι» λέει η Έμα Χοντκροφτ, γενετίστρια στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας και από τους συγγραφείς της μελέτης. Τώρα οι προσπάθειες των επιστημόνων επικεντρώνονται στο να καταλάβουν εάν πρόκειται για πιο θανατηφόρα ή πιο μεταδοτική μορφή του ιού.

Πηγή: efsyn.gr

Advertisements