Ένας γιατρός έγινε το σύμβολο της ελπίδας;

Η φωτογραφία του νεογέννητου μωρού που προσπαθεί να βγάλει τη μάσκα από το πρόσωπο του γιατρού που το βοήθησε να δει για πρώτη φορά το φως της ημέρας, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Ο γενειοφόρος γιατρός, Δρ. Σάμερ Χεμπ, είναι σύμβολο ελπίδας στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνοντας χαρά σε χαλεπούς καιρούς… Όπως και σήμερα.

Η φωτογραφία του με τον ίδιο να κρατά το νεογέννητο κι αυτό να του τραβάει τη μάσκα συγκέντρωσε αμέσως χιλιάδες like, ενώ πολλοί ανέφεραν πως αυτή η εικόνα δίνει ελπίδα για ένα μέλλον χωρίς τη νόσο Covid- 19.

H παλαιότερη φωτογραφία δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

«Όλοι χρειαζόμαστε ένα σημάδι που να δείχνει πως σύντομα θα βγάλουμε την μάσκα» έγραψε ο γιατρός δημοσιεύοντας την φωτογραφία στα social media.

Η εικόνα αναρτήθηκε στο Instagram από τον ίδιο τον γυναικολόγο που έχει έδρα το Ντουμπάι.

Ο δρ. Χεμπ είναι μέλος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης και ειδικεύεται στη εμβρυομητρική ιατρική.

Είναι τρίγλωσσος: μιλάει Αγγλικά, Αραβικά και Γαλλικά.

Το 2002, απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και το 2008 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού με ειδίκευση στη Μαιευτική και τη Γυναικολογία.

Στη συνέχεια πήρε υποτροφία στην εμβρυϊκή ιατρική στο νοσοκομείο Inova Fairfax της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ένα από τα πιο αξιόπιστα νοσοκομεία σε ότι αφορά την μητρότητα.

Προτού ενταχθεί στην κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Fakih IVF», τον Αύγουστο του 2014, ο καθηγητής Σάμερ εργάστηκε στην «Healthcare City» ως Ειδικός για την Εμβρυϊκή Ιατρική.

Από το 2010 έως το 2011, εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη Σχολή Ιατρικής και Επιστημών του Πανεπιστημίου George Washington.

Ειδικεύεται στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου καθώς και στις εγκυμοσύνες διδύμων και τριδύμων.

Τα ενδιαφέροντα του καθηγητή Σεμπ περιλαμβάνουν επίσης όλες τις πτυχές της γυναικολογίας, της γυναικολογικής λαπαροσκόπησης, της ακράτειας ούρων και της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements