Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Βόμβα» τα λουκέτα που έρχονται-Έγκαιρη καταβολή επιδομάτων και άμεση υλοποίηση των μέτρων ενίσχυσης

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή το 2ο «λόκντουν» και το κλείσιμο των επιχειρήσεων κατέθεσε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

   Στην επιστολή επισημαίνεται ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ή έγκαιρη καταβολή όλων των επιδομάτων και η απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης για την άμεση υλοποίηση των μέτρων.

   Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπογραμμίζει ότι, στοχεύοντας στην επιβίωση των χιλιάδων υγιών επιχειρήσεων της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου, εμμένει στην πρότασή του για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για όσους έχουν κλείσει υποχρεωτικά με κρατική εντολή, με ταυτόχρονη επιδότηση του κόστους των ιδιοκτητών επαγγελματικών ακινήτων. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, κατά το σύλλογο, υπολογίζεται σε λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ και αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποτροπής«λουκέτων» και χαμένων θέσεων εργασίας.

   Για τις επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προτείνει να μετατεθεί η αποπληρωμή τους, 60 ημέρες μετά την λήξη του lockdown, με ταυτόχρονη ισόποση χρηματοδότηση των κομιστών, λαμβάνοντας υπόψη και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν έως το τέλος του έτους.

Πηγή: news247.gr

Advertisements