Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 32χρονου που δέχτηκε πισώπλατα πυρά

Η δολοφονία εξιχνιάστηκε από την αστυνομία με πληροφορίες και μαρτυρίες που συγκέντρωσαν, αλλά και από το προφίλ των δραστών.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για τη δολοφονία 32χρονου ομογενούς από την πρώην Σοβιετική Ένωση προχώρησε η αστυνομία.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον 32χρονο έξω από το ΙΚΑ, στη λ. Αλεξάνδρας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο 32χρονος δέχτηκε τα πυρά πισώπλατα ενώ περπατούσε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από ένα φαρμακείο, πολύ κοντά στον Άρειο Πάγο. Αρχικά μεταφέρθηκε στον τοπικό σταθμό του ΙΚΑ, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η πιθανότερη εκδοχή ήταν να πρόκειται για περιστατικό ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Στο σημείο εκείνη την ημέρα, έφτασαν άμεσα αστυνομικοί και ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη. Ενώ είχαν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες. Το γεγονός ότι η απόπειρα δολοφονίας έγινε σε τόσο κεντρικό σημείο και ώρα αιχμής, εξέπληξε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Η εξιχνίαση της δολοφονίας αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ, αφού επιτεύχθηκε μέσα σε λίγες μέρες.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών και να τους συλλάβουν, αξιοποιώντας τις πληροφορίες και τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν, αλλά κινούμενοι και βάση με το προφίλ του θύματος.

Ο 32χρονος είχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό όπου και αργότερα υπέκυψε. Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της αστυνομίας είχαν στραφεί σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Advertisements