Εισβολή σκορπιών στην Αίγυπτο μετά από ακραίες καταιγίδες – Πάνω από 500 άτομα νοσηλεύονται

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι δαγκώθηκαν από σκορπιούς στη νότια επαρχία Ασουάν της Αιγύπτου. Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι ισχυρές καταιγίδες χαλαζιού και η έντονη βροχή ανάγκασαν τους σκορπιούς να βγουν από τα λαγούμια τους και να εισέλθουν στους δρόμους και στα σπίτια των ανθρώπων.

“503 κάτοικοι στο Ασουάν πήραν αντίδοτα για τα τσιμπήματα σκορπιών … δεν υπήρξαν θάνατοι από τα τσιμπήματα”, δήλωσε ο Khaled Abdel Ghaffar σε δήλωση του Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τσιμπήματα σκορπιών στην πόλη Ασουάν.

Σκορπιοί εισβάλλουν στο Ασουάν της Αιγύπτου μετά από καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες χαλαζιού

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Υγείας, υπάρχει επάρκεια αντιδηλητηριακού φαρμάκου σε όλα τα νοσοκομεία της Αιγύπτου, με 3.350 δόσεις να είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή μόνο στα νοσοκομεία της επαρχίας Ασουάν.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, έως και 4,5 χιλιοστά σε ορισμένα σημεία, οδήγησαν σε επιφανειακή απορροή και καταρρακτώδη βροχή. Το νερό εισήλθε στα λαγούμια και οτιδήποτε βρισκόταν μέσα στα λαγούμια βγήκε από το νερό και κατευθύνθηκε προς τις χαμηλές περιοχές και τα σπίτια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, δηλητηριώδη φίδια εισβάλλουν επίσης στα χωριά. Είναι πιο επικίνδυνα από τους σκορπιούς.

Φυσικοί κίνδυνοι
Διάφοροι τύποι επικίνδυνων σκορπιών και φιδιών κατοικούν στις ορεινές και ερημικές περιοχές κοντά στην πόλη του Ασουάν, ιδίως οι σκορπιοί με πλατιά ουρά, οι οποίοι είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους σκορπιών στον κόσμο.

Ένα μόνο τσίμπημα αυτού του τύπου σκορπιού μπορεί να εισάγει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει έναν ενήλικα άνθρωπο σε λιγότερο από μία ώρα.

Συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκός τρόμος και ασυνήθιστες κινήσεις του κεφαλιού, μπορεί να εμφανιστούν γρήγορα μετά το τσίμπημα.

Advertisements
Advertisements