Είστε λάτρεις της κηπουρικής 🌺🌿 και της διακόσμησης; Δώστε τότε “ζωή” στον κήπο σας με απλά βήματα!

Η θερμοκρασία ολοένα κι ανεβαίνει, κι αυτό σημαίνει πως οι μέρες που θα περνάμε όμορφες στιγμές με τους φίλους μας ή την οικογένειά μας στον κήπο του σπιτιού μας, έχει φτάσει. Έτσι, η προσοχή όλων μας αυτή την περίοδο, είναι στραμμένη στη διακόσμησή του.

Ένας κήπος εμπνέει, ξεκουράζει, και δίνει κίνητρο για δημιουργία. “Απαιτείται” λοιπόν να τον διαμορφώσουμε με διάφορα λουλούδια και διακοσμητικά, προκειμένου το αποτέλεσμα να μας ανταμείψει. Είτε διαθέτουμε μεγάλο κήπο, είτε μικρό, επιλέγοντας τα κατάλληλα αντικείμενα και συνδυάζοντας τα σωστά, μπορούμε να επιτύχουμε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Βγείτε λοιπόν στον ήλιο, και μεταμορφώστε τον κήπο σας σε μια μικρή όαση με τις παρακάτω προτάσεις, και σίγουρα, θα δημιουργήσετε τις ιδανικότερες συνθήκες για να υποδεχτείτε το καλοκαίρι στο σπίτι σας.

  • Φυτέψτε τα κατάλληλα φυτά

Τα φυτά, αποτελούν έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές του κήπου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να τα επιλέξουμε με σύνεση, κι όχι αυθόρμητα επειδή μας αρέσουν μεμονωμένα. Επομένως, καλό θα ήταν, την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε φυτά, να έχουμε στο μυαλό μας ότι λειτουργούν, εκτός των άλλων, και ως διακοσμητικά στοιχεία. Θα πρέπει να δένουν μεταξύ τους από πλευράς χρωμάτων, σχημάτων, και γενικότερα να δημιουργούν συνολικά ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, σε συνάρτηση πάντα και με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

  • Oversized γλάστρες

Οι γλάστρες, είναι η κλασσική επιλογή για τη διακόσμηση ενός κήπου σχεδόν σε κάθε σπίτι, και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό decor εξωτερικού χώρου χρησιμοποιώντας τις σε διάφορα σημεία. Οι oversized όμως, τονίζουν τα χαρακτηριστικά ενός χώρου και δη ενός κήπου, καθώς, πολλαπλασιάζουν την “ένταση” που επιθυμεί κανείς να χαρίσει σε ένα σημείο. Οι αμέτρητες επιλογές σε στιλ, υλικό, χρώμα και σχέδιο, καλύπτουν κάθε διακοσμητικό ύφος. Έτσι, 2-3 υπερμεγέθης γλάστρες σε διαφορετικά ύψη, είναι ένας καλός τρόπος για να αναδείξουμε την ομορφιά του κήπου μας κατά πολύ.

  • Παλέτες για τους δημιουργικούς

Ότι είναι κατασκευασμένο από ξύλο, έρχεται αμέσως σε εναρμόνιση με το περιβάλλον. Οπότε, “εκμεταλλευτείτε” μια παλέτα (κρεμασμένη ή ακουμπισμένη σε έναν κενό τοίχο), τονίζοντας ή αλλάζοντας το χρώμα της, και τοποθετώντας ή έχοντας στηρίξει διάφορα γλαστράκια με λουλούδια πάνω της, θα έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  • Δώσε χρώμα και στιλ με μαξιλάρια

Τα έπιπλα του κήπου μας, πρέπει να είναι αναπαυτικά κι άνετα. Μπορεί για πολλούς τα μαξιλάρια να είναι ασήμαντη λεπτομέρεια στη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου, ωστόσο, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, αφού προσφέρουν άνεση, χαλάρωση και προσδίδουν ζωντάνια. Είτε τα έπιπλα είναι από ξύλο, είτε από μέταλλο ή ψάθα, τοποθετώντας πάνω τους μαξιλάρια σε έντονες αποχρώσεις, θα δώσετε έναν καλοκαιρινό αέρα στα έπιπλά σας.

  • Φτιάξτε το σκιερό σας μέρος

Οι κουρτίνες, δεν λειτουργούν μονάχα ως διακοσμητικά, αλλά είναι και πρακτικές, αφού οριοθετούν το χώρο, δίνουν ιδιωτικότητα και κρατούν το ζεστό ήλιο μακριά. Πως μπορούμε λοιπόν να προσαρμόσουμε κάποιο ύφασμα στον κήπο μας ώστε να κάνει την όψη του πιο πρωτότυπη; Οι επιλογές, πολλές! Το λευκό ύφασμα όμως, θα δώσει στον κήπο μας μια απίστευτη γοητεία και τον αέρα του νησιού που όλοι αναζητάμε τις καλοκαιρινές βραδιές.

  • Ρομαντικός φωτισμός

Ο κήπος μας, είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να περάσουμε μια όμορφη νύχτα. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε κεριά μέσα σε φανάρια. Αν και ο φωτισμός τους είναι προσωρινός, είναι ιδανικά για να δημιουργήσουμε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Είναι ένα δημοφιλές αντικείμενο, που όπου κι αν το τοποθετήσουμε, το μόνο σίγουρο, είναι πως θα αναδείξει την ομορφιά του κήπου μας. Μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά σχέδια, μεγέθη, χρώματα και στυλ. Οι πιο δημοφιλής επιλογές σε φανάρια, είναι το Μαροκινό μαζί με το Bamboo στιλ. Έτσι, “μοιράζοντάς” τα φανάρια σε διάφορα σημεία του κήπου μας, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Advertisements