Δημιουργικές και οικονομικές ιδέες διακόσμησης τοίχου…για κάθε γούστο🖼

Αν ψάχνετε έναν “φιλικό” ως προς τον προϋπολογισμό σας τρόπο για να έχετε μια “μεγάλη” διακοσμητική επίδραση σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας, ένας τοίχος, είναι η τέλεια λύση!

Θέλετε να κάνετε μια μικρή ανακαίνιση στο σπίτι σας αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Εμείς, βρήκαμε για εσάς, την πιο οικονομική κι εύκολη λύση για να δημιουργήσετε μια εκπληκτική και προσαρμοσμένη στο γούστο σας ατμόσφαιρα.

  • Color Blocking

Color Blocking…ένας “τυφώνας” χρώματος στη διακόσμηση των τοίχων του σπιτιού μας, τοποθετημένος “στρατηγικά” σε σχήματα που λειτουργούν μαζί! Μια “ποπ αντιμετώπιση” με “τόλμη“! Σε πολλά σπίτια, υπάρχουν χώροι που μας θυμίζουν κάτι το παλαιό, και που σίγουρα, επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Ωστόσο, μεταμορφώνοντας έναν τοίχο με μικρές, αλλά, σημαντικές πινελιές, η διάθεσή μας, σίγουρα θ’ αλλάξει. Βάφοντας λοιπόν την επιφάνεια ενός τοίχου με ένα πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα απ’ το ήδη υπάρχον, δημιουργούμε το λεγόμενο Color Blocking, που στην ουσία είναι ένα “παιχνίδι” ανάμεσα σε δύο ή τρία χρώματα. Το “μυστικό” εδώ όμως, είναι να χρησιμοποιήσουμε όμορφους συνδυασμούς αποχρώσεων (ανάλογα πάντα με τις αποχρώσεις που ήδη έχουμε επιλέξει να έχει ο χώρος μας), ταιριάζοντας τα χρώματα μεταξύ τους. Μπορούμε όμως και να “παίξουμε” και μονοχρωματικά, δημιουργώντας έτσι Blocks από χρώματα διαφορετικά μεταξύ τους, τα οποία όμως από πριν έχουμε συντονίσει τις “εντάσεις τους” όπως στην παραπάνω εικόνα. Το αποτέλεσμα και στις 2 περιπτώσεις, σίγουρα θα ενθουσιάσει και θα δώσει ζωντάνια στο σπίτι μας.

  • Αφαιρούμενη ταπετσαρία

Ποιος δεν θέλει ένα σπίτι που θα αρέσει όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στους επισκέπτες του; Οι αφαιρούμενες ταπετσαρίες, “ήρθαν” για να ανανεώσεις εύκολα, γρήγορα και οικονομικά τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Διατίθενται σε πολλά και διαφορετικά χρώματα, καθώς και μοτίβα. Το βέλτιστο αποτέλεσμα μιας ταπετσαρίας, επιτυγχάνεται σε λείες κι επίπεδες επιφάνειες, ώστε η κόλλα της ταπετσαρίας, να έχει καλή πρόσφυση. Αν ο τοίχος είναι καινούριος και το σοβάτισμα είναι φρέσκο, αφήστε πρώτα να στεγνώσει καλά, κι έπειτα τοποθετήστε την ταπετσαρία που έχετε επιλέξει. Έτσι, θα έχετε έναν τοίχο που θα αποτελεί τη δυνατότερη επιλογή στην διακόσμηση του εσωτερικού σας χώρου.

  • Δημιούργησε ένα Gallery Wall

Οι τοίχοι, είναι το φόντο στο σκηνικό της καθημερινότητάς μας. Άρα, χρειάζεται να τους δώσουμε και την απαραίτητη σημασία. Μια συλλογή από κάδρα σε διαφορετικό σχήμα και με διαφορετικό περιεχόμενο, λειτουργεί ως ένας δημιουργικός τρόπος στο να δώσουμε χρώμα και χαρακτήρα στον τοίχο μας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, διάφορα αντικείμενα όπως κολλημένα σκληρόδετα βιβλία (ανοιχτά όμως, ώστε να φαίνονται οι σελίδες τους) ή καπέλα, “ντύνουν” τους τοίχους μας και τους δίνουν ζωή.

  • Καθρέφτες

Για πολλούς ανθρώπους, η χρήση ενός καθρέφτη, περιορίζεται στο να βλέπουν το πρόσωπό τους ή αποτελεί γι΄αυτούς το σημείο “αναφοράς” λίγο πριν φύγουν από το σπίτι για να ελέγξουν ότι είναι όμορφα ντυμένοι. Στην πραγματικότητα όμως, η διακόσμηση με καθρέπτες, αποτελεί ένα είδος τέχνης. Οι τελευταίες τάσεις, δείχνουν ότι η διακόσμηση τοίχων με καθρέφτες είναι πρακτική ανάγκη. Έτσι, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όλα τα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού, μέσω της στρατηγικής τοποθέτησης καθρεφτών σε έναν και μόνο τοίχο. Ωστόσο, οι στρογγυλοί καθρέφτες, είναι η πιο έγκυρη επιλογή για οποιοδήποτε στυλ. Τα στρογγυλεμένα σχήματα, έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ ευέλικτη επιλογή που προσφέρει αρμονία, και δίνουν πάντα περισσότερες επιλογές στο να δώσουμε ελεύθερο έλεγχο στη δημιουργικότητα. Απλά, τοποθετήστε 4 ή 5 στρογγυλούς καθρέφτες σε διαφορετικό μέγεθος που να “μοιράζονται” το ίδιο υλικό, και δώστε μια πινελιά κομψότητας και διάκρισης στο χώρο που θα τους τοποθετήσετε.

  • Φωτισμός με κλαδιά

Λέγεται, πως η φύση δημιουργεί το καλύτερο décor. Έτσι, μια κατασκευή από κλαδιά δέντρου, εκτός από την ιδιότητα της να φωτίσει το χώρο μας τόσο-όσο, θα διακοσμήσει και τον τοίχο μας, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή. Η στήριξη του ξύλου στον τοίχο, ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ανά σημεία μεταλλικούς γάντζους-γωνιές ή δακτύλιους στήριξης.

Advertisements