Δίκη Χ.Α: Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή των ποινών-Τι απάντησε ο Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής : «Εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως» | tanea.gr

Ο Κώστας Παπαδάκης, Δικηγόρος, Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολίασε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστoλών στις ποινές των καταδικασθέντων

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι καταδικασθέντες, εκτός του Ρουπακιά, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ο Κώστας Παπαδάκης, Δικηγόρος, Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολίασε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστoλών στις ποινές των καταδικασθέντων.

«Η πρόταση της εισαγγελέως δεν μας εκπλήσσει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μας εξοργίζει κιόλας, γιατί είναι συνεπής σε όλη της την στάση, πρότεινε να αθωωθούν όλοι, πρότεινε να πάρουν ελαφρυντικά όλοι, στη συνέχεια απολογήθηκε και είπε ότι επιμένει στην πρότασή της για αθώωση, σήμερα ζητά να δοθούν αναστολές σε όλους.»

Χαρακτηριστικό του πόση βαρύτητα έχει αυτό που είπε στο δικαστήριο είναι ότι οι συνήγοροι δευτερολογούν πολύ πιο αναλυτικά από ότι την προηγούμενη φορά, γιατί καταλαβαίνουν ότι η επιρροή της συγκεκριμένης εισαγγελέως στο συγκεκριμένο δικαστήριο δικαίως είναι ελάχιστη. Η έκπληξη θα είναι αν το δικαστήριο αποφασίσει σύμφωνα με όσα πρότεινε η εισαγγελέας» σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Ερωτηθείς για την τελική απόφαση του δικαστηρίου, υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει πως θα είναι αύριο. «Αν απέναντί της είχε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η εισαγγελέας θα ήταν λάβρα εναντίον τους, όπως στην περίπτωση Θεοφίλου, στον οποίο πρότεινε να μπει ισόβια κι ο άνθρωπος αθωώθηκε και αποζημιώθηκε για 5 χρόνια άδικη φυλάκιση».

Θεωρώ αδιανόητο το δικαστήριο να δεχθεί την πρόταση της Εισαγγελέως, κατέληξε.

blob:https://www.megatv.com/e0e84889-4b29-4985-8222-aa2e04c38dd3

Πηγή: tanea.gr

Advertisements