Διγαλάκης: ‘Είμαστε σε μια νέα κανονικότητα στα πανεπιστήμια.’

Αλλαγές στα πανεπιστήμια, στα κοινά πτυχία και τις μετεγγραφές.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης μίλησε για τη νέα κανονικότητα που υπάρχει στα πανεπιστήμια, τις αλλαγές που έρχονται, για το αν θα καταργηθούν τμήματα, τι είναι τα κοινά πτυχία, αλλά και τι ισχύει με τις μεταγραφές.

«Είμαστε σε μια νέα κανονικότητα στα πανεπιστήμια. Τα εργαστηριακά μαθήματα με λίγους μαθητές γίνονται με φυσική παρουσία. Υπάρχει όριο 50 φοιτητών για διαλέξεις θεωρίας και άνω των 50 διαδικτυακά. Τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις γίνονται σε μικρότερες ομάδες μέχρι 30 άτομα» ανέφερε.

Όσον αφορά στις αλλαγές στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι φέτος το 40% των υποψηφίων μπήκε με βαθμολογία κάτω από τη βάση και σε σχολή που δεν τους ενδιέφερε. «Εξετάζονται διάφορα κριτήρια που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα», σχολίασε. «Έχουμε εισηγηθεί χάρτη διαμόρφωσης της εκπαίδευσης. Για να είναι σύγχρονα τα τμήματά μας» ανέφερε ο κ. Διγαλάκης.

Αναφορικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, υπογράμμισε ότι η βασική αλλαγή φέτος είναι η βάση εισαγωγής ενώ ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Πηγή: έθνος

Advertisements