Διεγράφη ο ευρωβουλευτης της Νέας Δημοκρατίας Γιωργος Κύρτσος

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διαγραφή Κύρτσου δεν ήρθε γιατί ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση. Άλλωστε, όπως επεσήμαιναν οι ίδιες πηγές, εδώ και καιρό ο πρώην ευρωβουλευτής της Nέας Δημοκρατίας τοποθετείτο με κριτική στάση έναντι κυβερνητικών επιλογών. Θέσεις όμως που γινόταν ανεκτές καθώς βρίσκονταν εντός του πλαισίου ενός ευρωβουλευτή, ο οποίος δικαιούται να ασκεί έλεγχο.

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο Γιώργος Κύρτσος δεν τοποθετήθηκε κρητικά, αλλά υπονόμευσε ευθέως την αξιοπιστία της χώρας και την εικόνα του αδιαμφισβήτητου κράτους δικαίου που υπάρχει στην Ελλάδα, συγκρίνοντας την με χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, οι οποίες έχουν καταδικαστεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν δηκτικά, ότι «αν ο κύριος Κύρτσος έχει βάλει πλώρη για άλλο πολιτικό σπίτι, καλή του τύχη».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται: «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Το tweet του Γιώργου Κύρτσου λίγο πριν τη διαγραφή του:

Την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική Μητσοτάκη όσον αφορά και τις διώξεις δημοσιογράφων και τη δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη, πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς που χειρίστηκε την υπόθεση Novartis εξέφραζε ο Γιώργος Κύρτσος με την ανάρτησή του στο Twitter, λίγο πριν τη διαγραφή του,.

Σημείωνε μάλιστα πως όλα αυτά γίνονται ενώ «η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας, Πολωνίας για το κράτος Δικαίου (βρίσκεται) στο ζενίθ», ενώ σημείωνε πως το Μέγαρο Μαξίμου είναι θεατής των εξελίξεων.

Έγραφε ο Γιώργος Κύρτσος:

Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη.
Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ.
Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων.
Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ,όπως ARTE,σκληραίνει.
Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων.

Πηγή: cnn.gr

Advertisements