Διακόσμηση με έμπνευση από την παραλία 🌊🐚

Ακόμη κι αν το budget που διαθέτουμε για μια καλοκαιρινή διακόσμηση είναι μικρό, εμείς σας προτείνουμε τους πιο οικονομικούς τρόπους για να φέρετε την αύρα της θάλασσας σπίτι σας.

Το καλοκαίρι έχει ήδη κάνει τη δυναμική εμφάνισή του, και μέχρι να έρθει η ώρα να βρεθούμε σε χρυσές αμμουδιές και όμορφες ακρογιαλιές, τι λέτε να φέρουμε την αίσθηση των καλοκαιρινών διακοπών μας στο σπίτι;

Βασικότερο όλων σε μια διακόσμηση που να θυμίζει καλοκαίρι, είναι το χρώμα. Μια βάση λευκή ή στο χρώμα της κρέμας, με πινελιές του γαλάζιου ή του ναυτικού μπλε, θα μεγιστοποιήσουν το φυσικό φως που μπαίνει στο χώρο μας και θα του δώσουν μια δροσερή και θαλασσινή αύρα.

  • Ανάλαφρα υφάσματα

Εκτοξεύστε την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σας με αέρινες κουρτίνες σε λευκές ή παστέλ αποχρώσεις, δένοντάς τες με σχοινιά ή καλοκαιρινά αξεσουάρ. Έτσι, αφήνετε το διάχυτο φως να μπει στο χώρο, φέρνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ατμόσφαιρα του νησιού στην κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι σας.

  • Τα “μυστικά” που κρύβει η άμμος

Μια σύνθεση από “θησαυρούς” που βρίσκουμε στην άμμο, δηλαδή τα κοχύλια, συνδυασμένα με γυαλί, σκοινί ή θαλασσόξυλα, αρκεί για να μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού μας ή της αυλής μας, μια ιδιαίτερα καλαίσθητη καλοκαιρινή νότα.

  • Υπό το φως των κεριών

Μεγάλα ή μικρά, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, τα κεριά, είναι απαραίτητο στοιχείο μιας διακόσμησης. Το τρεμάμενο φως τους προσφέρει θαλπωρή, χαλαρώνει και το άρωμά τους, πλημμυρίζει όμορφα το χώρο μας. Έτσι, μερικά κεριά και άμμος που είναι ένα άκρως καλοκαιρινό υλικό σε έναν δίσκο και διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν θάλασσα, σίγουρα θα φέρουν την αύρα της σπίτι μας. Τέλος, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε φαναράκια σε διαφορετικά σχέδια και υφές, αφού δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διακόσμηση.

  • Παίζοντας με το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας

Ένας χώρος για να δείξει καλοκαιρινός, δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολλά. Το μπλε, που είναι και το πιο χαρακτηριστικό χρώμα της χώρας μας, σε όλες του τις αποχρώσεις, το προτιμούμε για το σπίτι μας κατά τους θερινούς μήνες. Έτσι, ριγέ υφάσματα ή κλασσικά καλοκαιρινά μοτίβα και ναυτικά σχέδια σε λευκές ή μπεζ αποχρώσεις σε συνδυασμό με το γαλάζιο πάνω σε μαξιλάρια, καλύμματα καναπέδων ή κρεβατιών κλπ. και τοποθετώντας μερικά καλοκαιρινά αντικείμενα τριγύρω, θα έχετε ένα πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.

  • Σχοινί ή αστερίες στον πιο “παραμελημένο ” διακοσμητικά χώρο του σπιτιού

Ένα μπάνιο εμπνευσμένο από τη θάλασσα, είναι πάντα όμορφο, και σύμφωνα με έρευνες, οι αποχρώσεις του μπλε, είναι οι πιο δημοφιλής στον κόσμο. Έτσι, μπορούμε να επέμβουμε με την πιο απλή ναυτική διακόσμηση στις πετσέτες μας (κατά προτίμηση συνδυασμός γαλάζιου-λευκού), δένοντάς τες με ένα σκοινί ή με διάφορες διακριτικές πινελιές που θυμίζουν παραλία. Έτσι, θα δώσουμε εύκολα ένα καλοκαιρινό στιλ στο μπάνιο μας.

  • Ο ωκεανός στην είσοδο του σπιτιού μας

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη να πειραματιστεί με κοχύλια, αστερίες ή και ξασπρισμένα από τη θάλασσα και τον ήλιο ξυλαράκια, δίχτυ ή και σκοινί, δημιουργώντας ένα καλοκαιρινό στεφάνι. Ένα εύκολο και κομψό διακοσμητικό, που θα χαρίσει στην είσοδο του σπιτιού την αίσθηση μιας μικρογραφίας του ωκεανού ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σας στον μαγικό κόσμο του.

Advertisements