Διακοπές ρεύματος στην Αττική-Προβλήματα ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες περιοχές

Σήμερα, Τετάρτη 04 Αυγούστου, πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω του καύσωνα και της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από χθες στη Βαρυμπόμπη.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Αθήνα (κέντρο)
  • Χαλάνδρι
  • Ψυχικό
  • Παπάγου
  • Νίκαια
  • Βύρωνας

Δίκτυο ηλεκτροδότησης

Βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, καθώς τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για το διπλό κύκλωμα υπερυψηλής τάσης 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα υψηλής τάσης 150 kV ‘Αγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Πάντως το σύστημα καλείται και σήμερα να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, της υψηλής ζήτησης αλλά και των πρόσθετων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από τις πυρκαγιές.

Η ζήτηση σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να κινηθεί και σήμερα σε επίπεδα – ρεκόρ, κοντά στα 11.000 μεγαβάτ ενώ σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε ετοιμότητα για περικοπές στη ζήτηση ρεύματος βρίσκονται παράλληλα οι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος (βιομηχανίες).

Η ηλεκτροδότηση της Αττικής εξασφαλίστηκε χθες με παράκαμψη των σημείων που ήταν εκτός λειτουργίας λόγω της πυρκαγιάς, κάτι που ωστόσο μειώνει δραστικά την ασφάλεια του συστήματος.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες περιοχές

Αττική:

Προβλήματα με το ρεύμα έχουν οι Αδάμες, η Βαρυμπόμπη, το Ολυμπιακό χωριό και η Κάτω Κηφισιά, όπου σημειώνονται κατά τόπους διακοπές ρεύματος.

Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης, δήλωσε αισιόδοξος πως θα αποκατασταθούν οι βλάβες και «σε λίγη ώρα θα έχουμε αποκαταστήσει το πρόβλημα και θα δώσουμε κανονικά ρεύμα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, σημείωσε πως μέχρι το μεσημέρι όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα, καθώς δουλεύουν τα συνεργεία πυρετωδώς, εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάποιο σημείο.

Στη Βαρυμπόμπη συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση γραμμής μέσης τάσης που τροφοδοτεί την περιοχή.

Σποραδικές διακοπές μικρής διάρκειας σημειώθηκαν επίσης στο κέντρο της Αθήνας και το Περιστέρι.

Υπόλοιπη χώρα:

Βλάβες στο δίκτυο διανομής ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί και άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Στην μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια χωρίς ρεύμα παραμένουν τέσσερις οικισμοί, ενώ στην Κω εφαρμόζεται το πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση που ανακοινώθηκε χθες, καθώς οι τοπικές μονάδες παραγωγής, εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών που μειώνουν την απόδοσή τους, δεν επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, FORTUNEGREECE

Advertisements