Διάγγελμα Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Η σκιά των 87 νεκρών συμπολιτών μας και των 561 διασωληνωμένων, αλλά κυρίως το ενδεχόμενο η κατάσταση να ξεφύγει και άλλο έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό να αποφασίζει, ένα μήνα και κάτι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να απευθυνθεί στους πολίτες .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μια θα παρουσιάσει το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και την θωράκιση της κοινωνίας, θέλοντας να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ενώ από την άλλη θα σφίξει λίγο το ζωνάρι όσον αφορά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση των μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας.

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν θα ανακοινώσει πως το πιστοποιητικό των άνω των 65 που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση θα παύει να ισχύει μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πράγμα που σημαίνει πως αυτή η κατηγορία πολιτών μετά από κάποιους μήνες θα θεωρούνται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι και θα τους αποκλείεται η πρόσβαση στους κλειστούς χώρους. Αν και μέχρι τώρα φαίνεται να υπάρχει μία κινητοποίηση και να αρχίζουν οι πολίτες να εμβολιάζονται με την τρίτη δόση στην κυβέρνηση θέλουν να προλάβουν πιθανή χαλάρωση καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό από τη στιγμή που οι μεγάλες ηλικίες είναι και περισσότερο ευάλωτες.

Από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε ένα νέο λόκ ντάουν που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην οικονομία. Oυσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και όχι της Αυστρίας που έχει αποκλείσει τους ανεμβολίαστους στα σπίτια τους.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν και πιθανά μέτρα περιορισμού όπως για παράδειγμα στη χωρητικότητα των σούπερ μάρκετ αλλά μην φανταστείτε τίποτα φοβερό.

Ο Πρωθυπουργός, επίσης εικάζεται πως θα κλείσει και κάθε συζήτηση για πιθανό κλείσιμο των σχολείων, από τη στιγμή εξάλλου που δεν φαίνεται να παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στις σχολικές αίθουσες, ενώ φαίνεται πως δουλεύει και στο σύστημα με τα rapid tests.

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisements