Διάγγελμα Μπάιντεν: «Έχω καθαρή πλειοψηφία» για αποφασιστική νίκη

Στο διάγγελμα του το βράδυ της Παρασκευής από το Wilmington της πολιτείας Delaware, δηλώνει πως δεν θα κάνει ακόμη μια τελική δήλωση αλλά πως τα αυξανόμενα στοιχεία της συντριπτικής πλειοψηφίας μιλούν από μόνα τους.

«Θα νικήσουμε… Απλά κοιτάξτε τι έγινε από χθες μέχρι σήμερα. Πριν από 24 ώρες ήμασταν πίσω στην Τζώρτζια, και τώρα έχουμε προβάδισμα. Πριν από 24 ώρες ήμασταν πίσω στην Πενσυλβάνια, και τώρα θα την κερδίσουμε. Προβάδισμα έχουμε ακόμα στην Αριζόνα και την Νεβάδα όπου το προβάδισμα διπλασιάστηκε…

«Έχουμε 300 ψήφους Εκλεκτόρων…Θα κερδίσουμε με ξεκάθαρη πλειοψηφία και με το έθνος στο πλευρό μας. Έχουμε 74 εκατομμύρια ψήφους λαϊκής προτίμησης , περισσότερες ψήφους από όσες έχει λάβει ποτέ Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών»

Παρακολουθείστε εδώ το διάγγελμα Μπάιντεν :

Ο Μπάιντεν κλείνει την ομιλία του με μια έκκληση για ενότητα. Ζητά από όλες τους Αμερικανούς πολίτες που είτε τον ψήφισαν είτε είναι τελείως εναντίον του, να ενωθούν σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα με την καλπάζουσα ανεργία και ύφεση που επέφερε η πανδημία.

Ο Τραμπ συνεχίζει το παιχνίδι της αμφισβήτησης

Με τις αιχμηρές υπόνοιες για νοθεία συνεχίζει το αφήγημα του ο 45ος Πρόεδρος των Ην. Πολιτειών.

Η παρουσία του στο tweeter είναι έντονη και συνεχής ενώ το φιλορεπουμπλικανικό κανάλι Fox News προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις νοθείας επίσης υποστηρίζοντας τον Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κανάλι δεν μετέδιδε τα στοιχεία που έδειχναν το προβάδισμα Μπάιντεν όταν η διαφορά στις ψήφους Εκλεκτόρων άρχισε να προδιαγράφει μια πιθανή νίκη Μπάιντεν.

Advertisements