Δημιουργία μουσείου στη γενέτειρα του Παπαφλέσσα

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η ομάδα της EMOS PEHA βρέθηκε στη Πολιανή, Μεσσηνίας, η οποία είναι γενέτειρα των μεγάλων αγωνιστών του ‘21, Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά. Με μεγάλη χαρά ανακοίνωσαν ότι ο ιερέας του χωριού κ. Ευστάθιος Δικαίος προσφέρει το πατρικό του σπίτι για να δημιουργηθεί το μουσείο του Παπαφλέσσα.

Η EMOS PEHA σε συνεργασία με τη Φωνή Ελλήνων Radio φιλοδοξεί να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους για τη δημιουργία του μουσειακού χώρου, αφιερωμένος στη ζωή του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γρηγορίου Δικαίου ή Φλέσσα, γνωστός σε όλους μας ως Παπαφλέσσας, ο οποίος γεννήθηκε στη Πολιανή το 1788. Ο Παπαφλέσσας αποτελεί, αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ηρωικές και δραματικές μορφές του ‘21.

Επιπλέον, η EMOS PEHA προτίθεται να στηρίξει επιστημονικά την αποκατάσταση της οικίας και την αναδιαμόρφωση της σε μουσείο προσφέροντας ειδικευμένο προσωπικό για τη μελέτη και εθελοντές για την υλοποίηση του έργου. Όσοι επιχειρηματίες, ιδιώτες, σύλλογοι κ.ά. ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους μέσω e-mail. Στο χώρο του μουσείου θα υπάρχει βιβλίο με τα ονοματεπώνυμα όσων υποστήριξαν οικονομικά το έργο και αντίστοιχη μαρμάρινη πλάκα για τους μεγάλους δωρητές.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail xersonisosemos@gmail.com.

Advertisements