Βριλήσσια: Λουκέτο στην έδρα της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο ΤΥΠΕΤ

Σε λουκέτο του χώρου που χρησιμοποιείται ως έδρα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων προχώρησε η Πολεοδομία  έπειτα από αυτοψία. Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο πατάρι του πολιτιστικού κέντρου στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ). Όπως διαπίστωσε η Υπηρεσία Δόμησης ο χώρος αυτός ενώ είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πολιτιστικών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιείται παρανόμως από τον Δήμο Βριλησσίων ως Εγκατάσταση γραφείων Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα με την σφράγιση η Πολεοδομία επέβαλλε πρόστιμο 72.816€ στον Δήμο Βριλησσίων.

Το θέμα της παράνομης και αυθαίρετης μετακίνησης της κοινωνικής υπηρεσίας, από τον χώρο του Δημαρχείου όπου στεγαζόταν, στον ακατάλληλο χώρο του παταριού του ΤΥΠΕΤ είχε από την πρώτη στιγμή αναδείξει η Δημοτική Σύμβουλος της “Νέας Πνοής” Σοφία Μαντινίδου, η οποία ήδη από τα τέλη του περασμένου Μαΐου άφηνε σαφείς αιχμές για αυθαίρετη και αδιανόητη μετακίνηση υπαλλήλου της Κοινωνικής Υπηρεσίας σε ακατάλληλο χώρο κάτι που θα δημιουργούσε τελικά πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δημοτών από την συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου.

Μάλιστα η υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Χρυσάνθη Κουρτέλη που μετακινήθηκε στο πατάρι του ΤΥΠΕΤ κατήγγειλε με έγγραφό της την Δημοτική Αρχή για “εμπαιγμό και ευτελισμό μου και για συμπεριφορά εξόχως προσβλητική της προσωπικότητάς μου και της αξιοπρέπειάς μου […..] καθώς και των δημοτών που για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να προσέρχονται σε ένα χώρο ακατάλληλο” ενώ, όπως ανέφερε η ίδια, η υποβάθμιση της Κοινωνικής Υπηρεσίας έφτασε στο σημείο να εξυπηρετηθεί δημότης σε παγκάκι του ΤΥΠΕΤ λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου του παταριού.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος πάντως είχε λάβει επιπροσθέτως πολύ χαμηλή αξιολόγηση για την οποία προσέφυγε στα αρμόδια όργανα και δικαιώθηκε.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι η Διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων συμπεριέλαβε την Κοινωνική Υπηρεσία στο νέο οργανόγραμμα του Δήμου με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που αν δεν συνέβαινε θα προέκυπταν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.

Ευλόγως δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για το καθεστώς αυτό στο οποίο έχει βρεθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας από την Διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων, με τον επικεφαλής της “Δράσης για μια άλλη πόλη” Γιάννη Τσούτσια να κάνει λόγο σε σημερινή του παρέμβαση για υπάλληλο υπό διωγμό, συμπληρώνοντας : Θα «απολογηθούν» άραγε τώρα οι εμπνευστές του σχεδίου;“.

Πηγή: VRILISSIAnews

Advertisements