“Βαδίζουμε σε νέα εποχή για την ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων” δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και με γρήγορα βήματα συμβάλλουμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. Με τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων υπουργείων γυρίζουμε οριστικά σελίδα και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων»,

επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την παράδοση των φακέλων για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων που θα γίνουν με ΣΔΙΤ, στον αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων Ν. Παπαθανάση.

Πρόκειται για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Πειραιά, για τις οποίες το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ώστε τα έργα να έχουν εκκινήσει έως το τέλος του 2021.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να τρέξουν χωρίς καθυστερήσεις όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ δύο σημαντικά έργα όπως είναι οι συγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements