Αστυνομικοί έλεγχοι-εκατοντάδες παραβιάσεις μέτρων κορωναϊού

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα η Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 42.916 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

18 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 885 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 73 άτομα.
11 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία 4 στην Αττική, 2 σε Δυτική Ελλάδα και από ) σε Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 189 σχετικές παραβάσεις.
221 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:
36 στη Θεσσαλονίκη,
33 στη Στερεά Ελλάδα,
27 στα Ιόνια Νησιά,
26 στην Κεντρική Μακεδονία,
24 στην Ήπειρο,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στο Νότιο Αιγαίο,
7 στην Κρήτη,
7 στη Δυτική Μακεδονία,
7 στη Θεσσαλία,
6 στην Αττική,
4 στην Πελοπόννησο και
3 στη Δυτική Ελλάδα.

Πηγή: cnn.gr

Advertisements